Najnovije

BLAGOSLOV ZA BRNABIĆKU? Patrijarh se slikao sa budućom premijerkom i Aleksandrom, ali ne Vučićem (FOTO)

Patrijarh srpski Irinej i buduća predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uslikani su zajedno sa prestolonaslednikom Aleksandrom Karađorđevićem na inauguraciji predsednika Aleksandra Vučića. U javnosti se spekulisalo da je Srpska pravoslavna crkva bila oštro protiv izbora Ane Brnabić za premijerku, mada je iz Patrijaršije to nekoliko puta demantovano.

Ana Brnabić i Patrijarh Irinej (foto: Pravda/Jutjub)

Na jučerašnjem prijemu povodom preuzimanju dužnosti predsednika Republike, među zvanicama su se našli i najviši crkveni velikodojstvenici, predvođeni patrijarhom srpskim Irinejom. Pre nego što je Aleksandar Vučić objavio da će Ana Brnabić biti mandatar za sastav nove Vlade Srbije u javnosti se spekulisalo da se SPC protivi toj ideji.
I sam Vučić je o tome je govorio:
– Neki iz Crkve su mi organizovali i opelo posle Briselskog sporazuma. Ali ja veoma poštujem patrijarha Irineja i najveći broj vladika. Imam poverenja u njihov racionalni pristup, odgovornost prema našem nacionalnom biću. I nadam se da će to dobro razumeti.
Da je do međusobnog razumevanja i došlo, potvrđuje i fotografija objaveljena na Fejsbuk stranici prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, na kojoj se pored njega nalaze patrijarh Irinej i mandatarka Ana Brnabić.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Eksperti otkrivaju ko je u stvari Ana Brnabić
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA