Najnovije

"NA VIDOVDAN SE SVAKO POKAŽE KAKAV JESTE": Ovo su budući Brnabićkini ministri rekli o nominaciji na najveći srpski praznik!

Na jedan od najvećih srpskih praznika - Vidovdan mandatarka Ana Brnabić je pred poslanicima Skupštine Srbije predstavila svoj tim, a među njima i nove ministre, kao što su Goran Trivan, miinistar za zaštitu životne sredine, Branko Ružić, budući ministar državne uprave i lokalne samozuprave, Nenad Popović ministar bez portfelja zadužen za investicije, dok su ministri Zoran Đorđević i Aleksandar Vulin zamenili svoje dosadašnje resore.

Brnabićkina vlada (foto: Jutjub printskrin)

Činjenica da su na praznik srpske sudbine, dan srpskih pobeda i poraza, sinonim velikih nacionalnih nadahnuća i jedan od najdramatičnijih datuma u našoj istoriji predstavljeni za buduće članove Vlade im puno znači. Budući ministri, za “Alo!” ne skrivaju da u jučerašnjem datumu, na dan kada se odigrao Boj na kosovu, vide puno simbolike. Nenad Popović, budući ministar bez protfelja zadužen za investicije, kaže da je "divan osećaj".
- To što sam na najveći srpski praznik predložen za ministra meni lično znači jako puno. Divan je osećaj na ovakav praznik biti predložen za člana Vlade Republike Srbije, stvarno mi je velika čast. Očekujem dobru saradnju sa budućom premijerkom Anom Brnabić.
Branko Ružić, budući ministar državne uprave i lokalne samouprave kaže da je to značajan datum.
- Simbolika jeste značajna i veoma mi je drago da je predlog koncidirao sa ovim značajnim istorijskim datumom u srpskoj istoriji.
Aleksandar Vulin, budući ministar odbrane, smatra je nominacija na taj dan velika čast.
- Vidovdan je veliki praznik, Srbi veruju da se na taj dan svako pokaže kakvim zaista jeste. Čast mi je što sam predložen na dan Svetog Vida, na dan kada se uvek pisala srpska istorija. Daću sve od sebe da budem dostojan velikog dana na koji sam predložen za ministra odbrane.
Zoran Đorđević, budući ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uveren je da je ovaj datum važna stvar.
- Mnogo mi znači što se baš na Vidovdan predlažu ministri. Današnji dan ima veliku simboliku za nas i bilo bi dobro samo baš na današnji dan i postali ministri, ali i sam ovaj početak je važan.
Goran Trivan, budući ministar za zaštitu životne sredine, smatra da je u pitanju prava simbolika.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Reakcije valsti i opozicije na Brnabićkin ekspoze
Boško Obradović rasturio ekspoze Brnabićeve 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA