Najnovije

AMERIKANCI TRAŽE RAT: Bombardovali veliku grupu Sirijske armije! Uništeno više borbenih vozila!

Američka koalicija ponovo je bombardovala snage Sirijske arapske armije (SAA) u jugoistočnom području pokrajine Homs, koji su se uputili prema granici sa Irakom.

Udar Američke koalicije (Foto: JuTjub, Pravda)

U napadu je uništen veći broj borbenih vozila. "Koalicione snage uništile su dodatne pro-režimske snage, koje su napredovale preko uspostavljene zone deeskalacije na jugu Sirije", saopšteno je iz Pentagona. Navodno, koalicione snage su i ovaj put ispalile nekoliko upozoravajućih hitaca, pre nego što su se odlučili na dejstvo. Kako se navodi u saopštenju, avioni su ciljali grupu od oko 60 boraca, u pratnji tenkova, tehničkih vozila i artiljerije, koji su "predstavljali pretnju za koalicione snage i njihove partnere u garnizonu Al Tanf". Prema njihovim tvrdnjama u napadu je uništeno dva komada artiljerije, protivavionski top i oštećen je jedan tenk. Prethodni takav napad dogodio se 18 maja, o čemu više možete da pročitate OVDE.
Sirijska armija još uvek se nije oglasila ovim povodom, ali dobro obavešteni izvor na koji se poziva ruska agencija Sputnjik navodi da je u napadu nastradalo dva sirijska vojnika, a daje 15 ranjeno. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA