Najnovije

RAMA I ZAEV DOGOVORILI UDAR NA SRBIJU: Evo šta piše u obaveštajnoj dokumentaciji o tajnom paktu albanskog i makedonskog premijera!

Albanski premijer Edi Rama i novoizabrani predsednik makedonske vlade Zoran Zaev krajem decembra i početkom januara dogovorili su se da zajedno udare na Srbiju, da "objave rat" Rusiji i transformišu Makedoniju u albansku državu Iliridu!

Rama i Zaev (Foto: Jutjub)

Ovo stoji u poverljivoj obaveštajnoj dokumentaciji do koje je Informer došao.
U pitanju je službena prepiska dve zapadne tajne službe u kojima one opisuju susrete i tajne razgovore Rame, Zaeva i lidera albanskih političkih partija u Makedoniji.

Rama diktirao uslove

Jedan od sastanaka koji se u ovoj dokumentaciji opisuje jeste i susret Rame i Zaeva u hotelu "Dinasti" u Tirani kome su u prvim danima januara prisustvovali predstavnici albanskih partija u Makedoniji: Demokratskog saveza za integraciju, Koalicije Besa i Alijanse Albanaca.
Na početku ovog razgovora, Rama je jasno stavio do znanja Zaevu da, ako želi podršku Albanije za formiranje nove vlade, mora da ispuni određene uslove:
- Zorane, Vi ste dužni da ispunjavate i uvažavate volju albanskih birača, koju su oni izrazili na vanrednim parlamentarnim izborima u decembru. Držite se Ohridskog sporazuma, a ako to ne bude izvršeno, Zorane, u Makedoniji neće biti mira! Tada će se to rešavati drugim sredstvima. Svima vam preporučujem da se pridržavate sledećih stavova... zato što će samo u tom slučaju biti postignuti konačni ciljevi saveza Albanije sa federalnim državama. Juče sam sa našim dragim drugom Donaldom Luom dobio podršku koja će omogućiti da se pristupi potpunoj realizaciji naših zajedničkih zadataka. Kao rezultat toga, tu realnost treba da prihvate i Gruevski i Ivanov ili ih neće biti! Neophodno je Rusiji polomiti kičmu na Balkanu! To je ključni momenat, to je interes celog Zapada! Projekat gasovoda kroz Tursku, Grčku, Makedoniju i Srbiju treba da bude onemogućen - rekao je doslovce Rama.
Novi makedonski premijer Zaev, koji je na vlast došao nekoliko meseci kasnije, odgovorio je Rami da se plaši da bi takve planove mogao da pomrsi "ruski i srpski uticaj na Balkanu".
Rama je, međutim, poručio da nema ni najmanju sumnju u realizaciju ovog scenarija jer ima podršku američkih ambasadora u Skoplju i Tirani Donalda Lua i DŽesa Bejlija.
Albanski premijer je rekao i da insistira da makedonska vlada usvoji rezoluciju o navodnom genocidu nad Albancima u Makedoniji od 1912. do 1956.
Zaev mu je na to odgovorio:
- Sve to možemo da uradimo jedino ako uspemo da za to okrivimo srpski element, i na taj način se ukloni dalji srpski uticaj u Makedoniji...
Sasvim je zanimljivo da je Zaev na jednom od sastanaka sa Ramom rekao i da je za realizaciju ovog paklenog plana obezbedio podršku lobista i pojedinih medija u Bugarskoj i Srbiji.

Uplašeni Zaev

U dokumentaciji  pominje se čak i da je Edi Rama u jednom od razgovora rekao Zaevu da će, ako zatreba, inscenirati pokušaj atentata na njega.
- U slučaju pobune javnosti protiv našeg plana, ukoliko počnu napadi na državni projekat Makedonije koja treba da se transformiše u Iliridu i kao takva uđe u EU i NATO, mi ćemo, Zorane, tebe morati da predstavimo kao žrtvu, izvešćemo jedan napad i tako okrenuti narod na tvoju i našu stranu... - objasnio je Edi Rama.

Šta su Rama i Zaev dogovorili

1. Uklanjanje srpskog uticaja u Makedoniji i udar na Srbiju
2. Ustavno priznavanje Albanaca kao državotvorne nacije u Makedoniji
3. Podršku svakoj ustavnoj inicijativi koja jača etničku jednakost Albanaca
4. U Ustav uneti da je, pored makedonskog, i albanski jezik zvaničan
5. Zastava, himna i grb moraju da prikazuju "multietničko spajanje i jednakost"
6. U Sobranju prihvati Rezolucija koja osuđuje genocid nad Albancima od 1912. do 1956.

Rama bez teksta, Zaev demantuje

Povodom ovih saznanja, kontaktiran je kabinet albanskog i makedonskog premijera. Najbliži saradnici Edija Rame navodno su šokirani ovim transkriptima.
- Ostao sam bez teksta! Ništa od toga nema veze s realnošću - poručio nam je Endri Fuga, direktor za komunikacije u albanskoj vladi, dok su iz Zaevljevog kabineta zvanično negirali da je sastanak Rame i Zaeva ikada održan:
- Jedini susret Rame i Zaeva desio se krajem septembra 2016. godine na konferenciji OEBS, kada su se videli na pola sata. Oni se otad nisu sreli, tako da navedene informacije nisu tačne.
Šta je Dačić rekao o državnim, nacionalnim i strateškim ciljevima Srbije možete pročitati OVDE.
Izvor: Informer
Bonus video

Ovo vatreno oružje možete kupiti bez dozvole policije! | Darko Božić 

Knjigu Aleksandra Dugina “Četvrta politička teorija” možete poručiti OVDE.

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zaev i Rama spremaju etničko čišćenje: Makedonija je deo Velike Albanije
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA