Najnovije

"TREBA VAM SAMO BENZIN I ŠIBICA": Objavljen zastrašujući priručnik džihadista - poziv za masakre po Evropi

Ogranak terorističke organizacije ID objavio je na internetu knjigu za obuku radikala amatera o osnovama terorističkih napada.

DŽihadisti ID (Foto: Jutjub)

"Vuk samotnjak", knjiga od 66 strana, sadrži informacije o tome kako napraviti bombu, kako izvesti samoubilačke kamionske napade, i najefikasnije metode za miniranje zgrada.
Priručnik sadrži 174 ilustracije i sedam grafikona, objavio je "Vašington tajms", a objavljen je 3. jula preko kriptovanih čet soba na Telegram instant servisu, i drugim platformama.
Na turskom jeziku, autor poziva čitaoce na terorističke napade u evropskim i američkim gradovima. Sadrži detaljna uputstva za uništavanje automobila i zgrada, izazivanje šumskih požara, postavljanje zamki na magistralama i drugim mestima.
U prvom poglavlju objašnjava se kako zapaliti automobil "u znak odmazde zbog bombardovanja zapadne alijanse".
- Sve što vam treba jeste malo benzina i šibice - navodi se u priručniku, i poziva na požare u Francuskoj 2013. godine, kada su levičarski demonstranti zapalili oko 1.200 vozila za nekoliko dana. U knjizi je pucnjava opisana i kao jedan od najboljih metoda za terorističke napade.
U video snimku koji je takođe objavio ID muslimani se pozivaju da "postanu usamljeni vukovi širom sveta i da pokrenu napade bilo koje vrste". Govornik na snimku, tinejdžer, pozvao je muslimane da čitaju i primene strategije koje su objašnjene u knjizi.
Dok su druge terorističke grupe objavljivale priručnike koji su objašnjavali radikalno ponašanje, najnovija knjiga je vrlo "laka za upotrebu", a posebno cilja publiku medija, piše "Vašington tajms".
Na priručniku nedostaje nekoliko zaštitnih znakova propagande Islamske države. Nedostaje naslovna stranica i kvalitet je slabiji od prethodnih izdanja, iako je ID stekao reputaciju za besprekorni kvalitet propagandnog materijala, uključujući i časopis koji objavljuju na četiri jezika.
Ova knjiga objavljena je u trenutku dok ID trpi velike poraze, uključujući i oslobađanje Mosula ove nedelje, kao i napredovanje oslobađanja Rake.
Mnogi američki zvaničnici i analitičari prognoziraju da će se Islamska država vratiti klasičnim terorističkim napadima, kao što su oni u Parizu, Briselu, Berlinu i Londonu, nakon što više ne budu imali teritorije koje bi branili na Bliskom istoku.
Pročitajte OVDE teroristi su bez izlaza jer su istočna predgrađa Damaska u totalnom okruženju!
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sve što niste znali o ID.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA