Najnovije

SRUŠEN SIRIJSKI HELIKOPTER: Teroristi oborili letelicu SAA protivtenkovskom raketom! (VIDEO)

Danas je novinska agencija Amak, koja je povezana sa terorističkom ID, objavila njihov snimak pogodka helikoptera sirijskih vazduhoplovnih snaga protivtenkovskom navođenom raketom (ATGM). Napad se dogodio prilikom sletanja u blizini bolnice Al Asad u zapadnom delu grada Deir Ez Zor, javlja Amzadarnjuz.
Iako sirijske snage pod komandom generala Isama Zahredina i dalje imaju kontrolu nad ključnim zonama koje štite zapadne i južne prilaze prema slobodnim delovima grada, situacija u gradu je i dalje prilično nezgodna. Teroristi ID imaju ogromnu teritorijalnu i brojčanu nadmoć u Deir Ez Zoru, pa su pripadnici Sirijske armije i Snaga narodne odbrane, kao što se vidi na snimku, izloženi stalnim napadima.
Sredinom januara ove godine, ID je pokrenuo masovnu ofanzivu protiv provladinih snaga u Deir Ez Zoru, čime je uspeo da opkoljeni džep podeli na dva dela. U junu su teroristi izvršili novi pritisak na vojnu bazu 137. brigade južno od grada, i preuzeli kontrolne tačke koje im omogućavaju vetrenu kontrolu nad heliodromom ove baze. To je prisililo provladine snage da izgrade novu zonu za sletanje van linije vidljivosti džihadista. 
Pročitajte OVDE kako se džihadisti snalaze da se u završnim borbama za Mosul odbrane od od napada Iračana!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte dejstva SAA u DŽobaru i Ajn Tarmi zabeležena kamerom arapskog RT-a.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA