Najnovije

HEZBOLAH NAPRAVIO PAKAO HTŠ-u! Jurišom oteli 9 kota, a onda dali ultimatum: "Ili ćete se povući, ili... (VIDEO)

Medijsko krilo Hezbolaha, objavilo je četiri video snimka koji prikazuju njihove trupe, kako uz pomoć Republičke garde Sirijske arapske armije (SAA), učestvuju u akcijama protiv Hajat Tahrir Al-Šam (HTŠ) u planinskom pograničnom regionu Zapadni Kalamun.

Borci Hezbolaha u jurišu (foto: Jutjub printskrin)

Samo u prvom danu operacije protiv pobunjenika, Hezbolah i SAA su zauzeli devet strateških lokacija nakon što su sakupili ogromnu vatrenu moć i hiljade vojnika protiv ratnika džihada, odbacujući ih postepeno nazad.
Teški okršaji mogli su se videti na novoobjavljenom snimku, pored razornog Hezbolahovog granatiranja ciljeva HTŠ-a. U nekim situacijama, jurišne trupe Hezbolaha su pokazale su preplavile ključna uzvišenja i podigle svoje žute zastave na visokim tačkama.
Uspostavljanjem pritiska na HTŠ sa svih strana, SAA i Hezbolah su sada postavile komandantima džihadista ultimatum - "ili ćete se evakuisati u Idlib ili se suočiti sa totalnim uništenjem".
Bez obzira na odluku HTŠ-a po ovom pitanju, očekuje se da će cela sirijsko-libanska granica biti pod zajedničkom vladinom kontrolom u bliskoj budućnosti.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA