Najnovije

PAKAO CRNE GORE: Mama i beba iz Srbije sami se spasili u poslednji čas! Taksista im naplatio prevoz do Hitne!

Jedna mama iz Srbije i njen četvoromesečni sin spasili su se u poslednjem trenutku iz požarom zahvaćenog Rta Vesla na Luštici.

Požar u Sutomoru (Foto: Jutjub)

Dramu koja se te noći odvijala na poluostrvu Luštica, strah i strepnju za svoje najmilije opisala je na Instragramu i obrušila se na lokalne vlasti zbog loše organizacije evakuacije.
Mama i njen sin evakuisani su jutro nakon što je požar buknuo sa Rta Veslo.
Prema njenim rečima, pomoći nije bilo ni na vidiku gotovo cele noći, iako je vatra buknula oko ponoći, a kako kaže nadležni su to znali. Ona tvrdi da je organizacija bila toliko loša da, za to što je njena porodica spasena, može da zahvali samo Bogu.
"Dovoljna je slika! Osećaj očaja i nemoći koji smo imali je nemoguće opisati. Stravična slika vatre koja sve guta i ogromnog dima nikada neće biti zaboravljena. Samo nas je dragi Bog i naš heroj Maksim koji nas je probudio svojim plačem oko 02.30 kada je već dim ušao u kuću. Zahvaljujemo se ljudima dobre volje koji su rizikovali svoje živote da bi spasili naše! Nije nam jasno, da li je moguće da od 00 do 07 ujutru niste uspeli pomoć sa mora da pošaljete znajući da je na Rt Veslu ostalo zarobljeno sigurno 150 ljudi, koji nisu imali nikakav drugi put nego more. LJudi iz Kampa Veslo i mi koji imamo kuće tu, saterani na samu obalu mora koje je bilo led ledeno u buri, pritom na koje se spuštao dim i padao ogroman žar.
Znali ste već oko ponoći da je sve to počelo i niko nije uspeo da alarmira nas i evakuiše. Sramota! I kakvih desetak Srba, bilo nas je bar pola iz Srbije. Sve zbog vaše sezone, ne znam samo koliko bi vam vredela da se igrom slučaja ovo drugačije završilo! Moja mlađa braća, beba i ja uspeli smo da se evakuišemo barkom, koja je slučajno prolazila pučinom. A iza nas su ostali članovi porodice, moja majka, sestra, brat i snajka plivajući boreći se za svoj život!
Ne postoje reči i slike koje mogu opisati naše osećaje u tim momentima, pogotovo kada se razdvojiš od najbližih i ne znaš da li su živi. Pritom taksista koji zna sve šta se desilo i odakle smo pobegli, ženi sa troje dece naplaćuje vožnju do "hitne" u Herceg Novom 3,5 evra u kojoj nas sačeka obezbeđenje koje nas ne pušta unutra, jer su deca bez papuča i majica!
Najbitnije je da ste "puni" zakona, a za naše živote možemo samo dragom Bogu da zahvalimo!" rekla je ona u dramatičnoj ispovesti za medije.
Rt Veslo, gde su se mama i njena beba nalazile kada je požar počeo da besni, bila je jedna od kritičnih tačaka na Luštici. Snimci sa kopna, ali i sa mora pokazuju koliko je situacija bila ozbiljna u tom delu primorja:
Požari u Crnoj Gori od jutros su pod kontrolom, saopštile su lokalne vlasti.
Pročitajte OVDE kako je to NATO pomogao Crnoj Gori u gašenju katastrofalnih požara?
Izvor: Kurir/Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte dramatično spasavanje crkve na Luštici.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA