Najnovije

KISLJAK NAPUŠTA SAD: Ruski ambasador ostavlja Vašington u panici

Sergej Kisljak je završio svoj posao kao ambasador Rusije u SAD. Funkciju privremenog poverenika Rusije u SAD vršiće Denis Gončar, navodi se u saopštenju ruske ambasade u Vašingtonu.

Sergej Kisljak (foto: Jutjub printskrin)

Kisljak napušta američku prestonicu u svetlu još jednog u nizu skandala: juče su mediji objavili sadržinu njegovog razgovora sa američkim državnim tužiocem DŽozefom Sešonsom: razgovarali su, navodno, o Trampovom stavu prema Rusiji, o perspektivama razvoja odnosa dveju država, kao i o pravcima politike budućeg šefa Bele kuće.     
U saopštenju ambasade se navodi da je Kisljak „završio svoju misiju u Vašingtonu“.
„Do dolaska njegovog naslednika funkciju privremenog poverenika za poslove Ruske Federacije u SAD obavljaće savetnik-izaslanik D. V. Gončar“, navodi se u saopštenju.
Ko će biti novi ambasador, nije navedeno.
Kisljak (66) se našao u središtu pažnje američke javnosti kada je bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin podneo ostavku nakon što je utvrđeno da je imao kontakte sa ruskim ambasadorom i pre nego što je zvanično stupio na dužnost.    
Krajem juna pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov nije saopštio novinarima da li će biti imenovan novi ambasador Rusije u SAD, navodeći da se to pitanje do zvaničnog objavljivanja drži u tajnosti. Zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova saopštila da je pitanje o mogućoj rotaciji na mestu ambasadora Rusije u SAD rešava po planu.
Pri tome, sredinom maja izvori su tvrdili da Komitet Državne dume za međunarodne poslove podržao kandidaturu zamenika šefa diplomatije Rusije Anatolija Antonova za ovu funkciju. EU više neće da prati SAD: "Ne uvodite nove sankcije Rusiji jer..." Čitajte OVDE. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ko je Sergej Kisljak
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA