Najnovije

TURISTI BEŽE OD HRVATA: Nema vode i sve smrdi!

U samom špicu turističke sezone meštani Vodica u Hrvatskoj i turisti koji se tamo nalaze nemaju vode.

Hrvatska (Foto: Jutjub)

Zapadni deo grada je bez vode već treći dan, a brojne vile i apartmani u Prvićkoj i delu Ulice blata pune su turista.
Turisti odlaze pre završetka njihovih godišnjih odmora jer ne žele da budu na letovanju bez vode. 
Voda iz slavina je bila mutna i neprijatno je zaudarala, meštani kažu od fekalija, a problem je prijavljen preduzeću Vodovod. 
Iz Vodovoda su izašli na teren i utvrdili kako voda nije zdravstveno ispravna. 
"Uzrok je nelegalna bušotina za navodnjavanje zelene površine koja je napravljena na vodovodu za snabdevanje pitkom vodom u vlasništvu Vodovoda u vreme gradnje stambenog objekta, u kojem se nalazi osam stanova na adresi u Vodicama Prvićka ulica bb", saopšteno je iz Vodovoda. 
"Utvrđeno je da je nelegalna bušotina neovlašćeno spojena na vodovod za snabdevanje vodom od strane fizičke osobe – investitora i izvođača stambene zgrade u Vodicama Prvićka ulica BB, čime je došlo do kontaminiranja sistema za snabdevanje pitkom vodom", dodaje se u saopštenju Vodovoda. 
Radi se o zgradi čiji je investitor Zoran Josipović, preduzetnik i član HDZ-a koji se nelegalno spojio na vodovodnu mrežu i nelegalnom bušotinom pitku vodu učinio neispravnom u najmanje tridesetak domaćinstava. 
Vodu je, uz Vodovod, ispitao i Zavod za javno zdravstvo i oba nalaza pokazala su kako voda nije za upotrebu, a korisnici su o tome obavešteni. 
"S obzirom na to da je opisanim ponašanjem počinjeno kazneno delo ugrožavanja života i zdravlja ljudi, Vodovod je protiv počinitelja podneo krivičnu prijavu nadležnoj Policijskoj upravi i o svemu obavestio nadležne inspekcijske službe", saopšteno je iz Vodovoda. 
Voda se Vodičanima u tom delu naselja dostavlja auto-cisternama, a prema informacijama iz Vodovoda, obavljaju se ispitivanja i dezinfekcija vodovodnih cevi kako bi se uspostavila redovna upotreba. 
Normalizacija stanja se, prema saopštenja iz Vodovoda, očekuje danas u večernjim satima. 
Investitor stambene zgrade u Prvićkoj ulici koji je izazvao celi problem Zoran Josipović tvrdi kako je uzrok problema bila cev koja je pukla. "Cev je sanirana i voda više ne teče. Ovo što se dogodilo nema veze s izgradnjom zgrade koja ima sve dozvole i koja je izgrađena po svim propisima", kazao je Josipović. Kako da izbegnete gužve na putu do mora pogledajte OVDE. Izvor: index.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evo šta Hrvati predstavljaju kao top 5 turističkih destinacija:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA