Najnovije

Jeremić "gura" Dveri na listu opozicije, demokrate protiv

Vuk Jeremić, predsednik CIRSD-a i kandidat na prethodnim predsedničkim izborima, pokušava da na zajedničku listu opozicije za beogradske izbore ubaci i Dveri Boška Obradovića, a lider Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac je protiv toga, piše "Blic", pozivajući se na nezvanična saznanja.

Vuk Jeremić (Foto: Medija centar Beograd)

Jeremić praktično nastoji da bude most koji će pomiriti nepomirljivo, pa je pitanje koliko su njegova nastojanja realna, navodi beogradski dnevnik u današnjem izdanju.
Pozivajući se na neimenovani izvor blizak Jeremiću, "Blic" piše da Jeremić od povratka u Srbiju održava kontakt sa liderom Dveri Boškom Obradovićem, sa kojim je navodno više puta razgovarao o međusobnoj saradnji, a o tome je, napominje, bilo reči i pred predsedničke izbore.
- Kako se približavaju gradski izbori, kontakt su intenzivirali i sada pokušavaju zajedno da participiraju u okviru jedne opozicione kolone - kaže neimenovani sagovornik lista.
Izvor "Blica" blizak Jeremiću ističe da se on zalaže za jednu listu i da su za njih prihvatljivi partneri svi oni koji su istinska opozicija aktuelnoj vlasti.
- Prihvatljivo nam je da na toj listi budu i Dveri, a i Zoran Živković, uprkos očiglednom trudu da uvredi Vuka Jeremića - navodi izvor i dodaje da oni na to neće reagovati jer je cilj smena vlasti, a ne svađe u opoziciji.
Isti izvor ističe da je, ipak, za Jeremića prioritetni politički partner - Saša Janković sa kojim, kaže, ima visok stepen razumevanja po najvažnijim političkim pitanjima.
"Blic" napominje da ideja o integraciji Obradovića na istu listu, u redovima demokrata nije dočekana sa odobravanjem i da je poznato da odranije postoji animozitet između Šutanovca i Obradovića. Beogradski list podseća da je Šutanovac izrazio uverenje da bi "DS i Dveri u koaliciji imale čak i manje glasova nego da na izbore izađu pojedinačno u dve kolone".
Ipak, "Blic" navodi da od izvora bliskog vrhu demokrata saznaje da će Jeremić sigurno pokušati da ugura Dveri na listu.
- Sve češće se govodi da su Jeremić i Obradović desna koalicija koja treba da nastupi zajedno. Međutim, pošto su Dveri "hard core" čak i za Jeremića, on će pokušati da ih poturi na jednu listu sa nama. To će teško ići, pošto bi nas birači žestoko kaznili - navodi neimenovani sagovornik lista.
To za "Blic" potvrduje i predsednik Izvršnog odbora DS Radoslav Milojičić, koji kaže da "politike DS i Dveri nisu kompatibilne, i da se pri tom razlikuju ne u nijansama, već u suštinskim vrednostima".
- Ne postoji mogućnost da pogazimo politiku i vrednosti za koje se 27 godina borimo zbog bilo koga, pa i zbog Dveri - ističe Milojičić.
SAD okreću leđa Hašimu Tačiju i kompaniji!Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Interviju Vuka Jeremića za Sputnjik
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA