Najnovije

HVALOSPEV ČEŠKOG PREDSEDNIKA: Pogledajte šta je Miloš Zeman rekao o Srbima!

Predsednik Češke Miloše Zeman uveren je da je dolazak migranata u Evropu organizovan i smatra da Evropi preti novi izbeglički talas sa Bliskog istoka i Afrike.

Miloš Zeman (Foto: Sinhua)

- Govori se o tome da je u Africi za migraciju u Evropu već pripremljeno minimalno nekoliko miliona ljudi. Zbog toga što je reč najvećim delom o muslimanima, čija je kultura nespojiva sa evropskom, ne verujrm da je moguća njihova asimilacija - rekao je Zeman za "Novosti".
- Kada pogledate istoriju Evrope bio je to, u stvari, neprekidni rat sa muslimanima. Upravo je to Srbija doživela na sopstvenoj koži, između ostalog i na Kosovu polju - tvrdi Zeman, govoreći o migrantskom pritisku na Evropu. 
Na konstataciju novinara da je EU stalno pritiskala i ucenjivala Srbiju po pitanju Kosova i Republike Srpske i na pitanje kako bi Češka reagovala da je bila izložena takvim ucenama, Zeman kaže: 
"Svakom ucenjivaču treba se suprotstaviti odmah na početku jer ako ustuknete pred ucenjivačem nećete ga primiriti već će imati sve veće i veće zahteve." 
Upitan o odnosu prema Rusiji česki predsednik kaže da je on određen time što je Rusija značajan trgovinski partner Češke Republike. 
- A moj interes je da podržim ekonomsku diplomatiju i da imam dobre odnose sa svim - ponavljam - svaim značajnim zemljama, Šar de Gol je to nazivo strategijom svih azimuta - rekao je on. 
Na podsećanje da je bio jedini predsednik u Evropi koji je pre američkih izbora podržao Donalda Trampa i na pitanje kako sada ocenjuje njegovu politku, Zeman kaže: 
- Naravno da ću još sačekati sa ocenama, ali za sada se čini da radi ono što je biračima obećao pre izbora - rekao je on. 
Zeman smatra i da su sve obojene revolucije - od onih u arapskom svetu, do onih na priumer u Gruziji i Ukrajini, završene potpunim neuspehom. 
On je još rekao i da je novi "Put svile" najveći infrastrukturni projekat u modernoj istoriji i procenjuje se da će vrednost te investicije biti 12 puta veća od sredstava uloženih u "Maršalov plan", što govori o značaju te investicije. 
Zeman dodaje da Češka i Srbija imaju dobre odnose sa Kinom i da se po tome razlikuju od od nekih drugih zemalja članica EU koje pokušavaju da KIni uvedu embargo, a ne shvataju da je Kina danas najveća svetska ekonomija i da će svaki embargo na kraju da se okrene protiv njih samih. Pogledajte OVDE koji je rezultat istorijskog susreta Putina i Trampa.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte šta su istorijske ličnosti govorile o Srbima:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA