Najnovije

ZAHAROVA: Brnabić je bila žrtva "Blumberga", a tvrdnje o ulozi Moskve u Makedoniji su laž!

Optužbe o navodnom mešanju Rusije u unutrašnja pitanja Makedonije su iskonstruisane i neosnovane, izjavila je danas portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, povodom intervjua "Blumberga" sa makedonskom ministarkom odbrane Radmilom Šekerinskom.

Marija Zaharova (Foto: Jutjub)

"Videli smo ''Blumbergov'' članak koji govori o navodnom mešanju Rusije u unutrašnja pitanja Republike Makedonije", izjavila je Zaharova, a prenosi ruska agencija Tass.
Kako je istakla, optužbe protiv Rusije su potpuno nepojmljive i bazirane su samo na neosnovanim tvrdnjama rusofoba, kao i na lažnim vestima koje šire.
"Verujemo da ovim optužbama, neprijatelji Rusije i Makedonije žele da oslabe odnose dve zemlje, koji su uvek bili prijateljski, kao i da se skrene pažnja makedonskog naroda od realnih pretnji koje ugrožavaju suverenitet i teritorijalni integritet njihove zemlje, kao što su pokušaji da se Skoplje po svaku cenu uvuče u NATO, ne uzimajući u obzir nacionalne interese", izjavila je Zaharova.
Ona je pozvala njujoršku agenciju "Blumberg" da objavi pun tekst intervjua sa makedonskom ministarkom. 
"Imajući u vidu da je prethodna žrtva ''Blumberga'' nedavno bila i srpska premijerka Ana Brnabić, pozivamo agenciju da objavi pun tekst intervjua, kao i audio i video snimak razgovora sa Šekerinskom", kazala je Zaharova.
Ona je rekla da Ministarstvo spoljnih poslova Rusije poziva Makedoniju da pojasni da li su reči ministarke odbrane Radmile Šekerinske, koje je objavila agencija "Blumberg", zaista istinite, budući da njenu izjavu i dalje niko nije demantovao.
NJujorška agencija je nedavno objavila intervju sa Šekerinskom u kojem je ministarka odbrane Makedonije kazala da nova Vlada u Skoplju pojačava napore za ulazak Makedonije u NATO, tvrdeći da će članstvo u toj vojnoj alijansi zaštititi zemlju od ruskog mešanja u njene unutrašnje poslove. A evo i reakcija na sporni intervju Ane Brnabić zbog kojeg je ruskom ambasadoru donela transkripte.
Pročitajte OVDE kako će to NATO da opustoši Crnu Goru?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

NATO planira da do proleća 2018. godine u sastav uvrsti i Makedoniju, preneli su neki mediji. Nakon sve izvesnijeg ulaska Makedonije u NATO, vojna neutralnost Srbije stavljena je pod znak pitanja. Iako Srbija tvrdi da će ostati vojno neutralna, to bi se moglo promeniti u ovim okolnostima, jer upravo bi vojna neutralnost mogla bi biti prepreka na njenom putu ka EU, tvrde analitičari.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA