Najnovije

PREDSEDNIK REVOLUCIONARNOG KOMITETA JEMENA: Sramna uloga UN tokom agresije Saudijaca!

Predsenik Vrhovnog revolucionarnog komiteta Jemena nazvao je Doktore bez granica organizacijom koja širi istinu po svetu o stradanjima jemenskog naroda.

Mohamed Ali Al Huti (Foto: Al Misirah)

Predsednik Vrhovnog revolucionarnog komiteta Mohamed Ali Al Huti održao je stanak sa Pablom Marokom, regionalnim direktorom organizacije Doktori bez granica u kome je rekao da za razliku od UN, njegova organizacija ima pozitivnu ulogu u Jemenu. Mohamed Ali Al Huti je rekao da je građanima Jemena jasno da držanje UN ima negativne posledice po stanje u Jemenu tokom saudijske agresije koja traje već dve godine.

- Mađunarodne organizacije moraju ustati protiv sadašnje politike UN u Jemenu - rekao je on. On se zahvalio Doktorima bez granica na pomoći koju pružaju kako bi se ublažile patnje stanovništv i pozvao je Maroka da pojačaju svoje aktivnosti u Jemenu.  Doktori bez granica su jedna od svega nekoliko međunarodnih humanitarnih organizacija koje deluju u Jemenu. Veliki broj međunarodnih organizacija napustio je Jemen na početku saudijske agresije u martu 2015. godine kada su otpočeli žestoki vazdušni napadi na infrastrukturu zemlje. Vlasti u Sani često otpužuju UN da dopuštaju saudijske zločine i da se prema ratu u Jemenu ne odnose sa istom pažnjom kao prema drugim konfliktima u sveti. Jemen je izložen i saudijskoj ekonomskoj blokadi, a njihovi ratni brodovi ne dopuštaju da u zemlju uđu lekovi i druga humanitarna pomoć. Takođe. saudijci sprečavaju dolaz stranih novinara u Jemen.  O uspesima jemenske ofanzive na jugu Saudijske Arabije saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snage Jemena potisnule Saudijce i ponovo otvorile put za snabdevanje između dva grada.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA