Najnovije

NOVI USTAŠKI ISPAD: Vređali Srbiju, naša delegacija se povukla iz Zagreba!

Generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović napustio je danas konferenciju u Zagrebu o nestalima, nakon što je u uvodnom izlaganju pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić izrekao niz uvreda na račun Srbije i bivše JNA i rekao da sve zlo u regionu dolazi iz Beograda.

Veljko Odalović (Foto: JuTjub)

Konferencija na temu "Proces ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka lica nestalih na podrucju Republike Hrvatske" sazvana je s ciljem ubrzanje procesa traženja nestalih osoba/lica, informisanje članova porodica i šire javnosti o problemima i preprekama koje osporavaju ovaj proces.
U toku uvodnog izlaganja pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, koji ujedno vodi Komisiju zatočene i nestale Vlade Hrvatske Sučić je umesto izveštaja, koji nije bio primeren temi, izrekao brojne uvrede na račun Srbije i njenih organa.
On je, između ostalog, rekao da je na Hrvatsku izvršena velikosrpska agresija i da je tada bivša JNA okupirala Hrvatske teritorije i, kako je rekao, izvrsisla brojne teške zločine.
Povod da Odalović napusti konferenciju je bio kada je Sučić rekao da "sve zlo u regionu dolazi iz Beograda".
Odalović je rekao da je sramota zloupotrebljavati ovakav skup i da neće dozvoliti da se na ovakav način vređa država Srbija i napustio konferenciju.
Odalović je izjavio da prvenstveno nije u redu da se ovakvi skupovi zloupotrebljavaju jer smo ovde da rešava o sudbinu nestalih lica.
- Ostrašćenost sa kojom je predsednik Komisije govorio o Republici Srbiji je bila toliko izražena da je prisustvovanje takvom skupu, čiji je on ipak bio domaćin, bilo ponižavajuće - rekao je on..
Istakao je da Srbija i dalje ostaje apsolutno posvećena rešenju sudbini nestalih lica i to smatra svojim prioritetom.
- To je humanitarno, civilizacijsko ali i političko pitanje koje se sigurno neće rešavati ovakvim stavovima zvaničnika Republike Hrvatske - kazao je Odalović. Pogledajte OVDE kakve nazive ulica Hrvati postavljaju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovo je izjava Šešelja o Gotovini:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA