Najnovije

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN POSLANIKA SNS: Evo šta je Drecun radio tokom rata na Kosovu i Metohiji? (VIDEO)

Četnički komandat Bratislav Živković optužio je predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije i poslanika SNS Milovana Drecuna da je tokom 1999. godine nameštao ratne izveštaje i da je čak bio spreman da žrtvuje živote srpskih vojnika.

Milovan Drecun tokom rata na KiM (Foto: Jutjub)

Živković je, gostujući u emisiji produkcije "HelmCast" ispričao da je tokom bombardovanja, dok je sa kolegama iz 63. padobranske brigade bio obezbeđenje generala Nebojše Pavkovića, Milovan Drecun tražio da ispale "Strelu-2M" na NATO avion kako bi on to umontirao sa drugim snimkom obaranja aviona.  Oni su to odbili uz objašnjenje da se na tom položaju nalazi 20-ak redovnih vojnika i da bi tu akciju mogli da primete NATO avioni i da bombarduju te vojnike.  Živković je rekao da je Drecun hteo da namesti da je obezbeđenje Pavkovića oborilo NATO avion. On je dalje ispričao da su pripadnici 63. padobranske odbili da ispale "Strelu-2M" a jedan ood njih je objasnio Drecunu razloge.

Bratislav Živković (Foto: Jutjub) - Slušaj bre Drecune ja znam da ti neznaš ništa o vojsci ali "Strelu-2M" kad ispalimo ostaje trag pola sata, oni će da se vrate i da sravne sa zemljom, sve ove vojnike će da pobiju. On je kaže "ma to vas to nema šta da zanima, rat je, gine se" - ispričao je Živković dodajući da se to desilo na granici sa Albanijom. On je rekao da je tada jedan od padobranaca skočio na Drecuna sa namerom da ga baci sa planine. Živković je rekao da ih je, nakon što se Drecun žalio na njihov postupak , general Pavković vratio u jednicu na Košare. Živković je rekao da nema dobro mišljenje o Pavkoviću i da se tokom obezbeđivanja generala uverio da je on primao komande od novinara Drecuna.  Ko će protestvovati u Srbiji od 1. septembra pročitajte OVDE. Izvor: Pravda/HelmCast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Drecun na Kosmetu 1998/1999.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA