Najnovije

"Kada bi Srbija imala Tompsona, odmah bi je kaznili!"

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izjavio da će Hrvatska i ove godine obeležiti godišnjicu "Oluje" ponavljajući da je ta akcija opravdana.

Tompson (Foto: Jutjub)

On je na TV Pink rekao da Hrvatska ni ove godine neće da "spusti loptu", nego će hrvatski zvaničnici opet otići u Knin, gde će ponavljati te priče, a razlika će biti samo u tome što Marko Perković Tompson "neće ustaške pesme pevati u Kninu nego u Slunju".
"Šta očekivati i o kakvom spuštanju lopte govoriti kada hrvatska predsednica i dalje stoji na stavu da je Marko Perković Tompson njen omiljeni pevač, i da ona pušta pesme svojoj deci", kaže Linta i navodi da Tompson nesmetano peva o trošku države o klanju Srba. 
Da je, navodi, obrnuta situacija i da u Srbiji postoji, a srećom ne postoji, pevač koji peva o klanju Hrvata, Bošnjaka i Albanca i da ga plaća Vlada Srbije da održi koncert u Beogradu ili Novom Sadu, verujem da bi EU istoga trena uvela sankcije, a Evrpski parlament doneo rezoluciju da su Srbija i srpski narod simbol fašizma. 
Linta kaže da 22 godine od završetka rata u Hrvatskoj nema spremnosti da se kazne oni koji su činili zločine protiv Srba, te da nažalost iako se Hrvatska obavezala ugovorom o pristupanju EU novembra 2011. da će procesuirati sve ratne zločine punih pet godina na tom planu se nije desilo ništa. 
Ključni problem, smatra Linta, jeste tužna činjenica da međunarodna zajendica, pre svega zapadne sile i dalje vode politiku dvostrukih standarda prema zapadnom Balkanu i za taj deo međunarodne zajednice Srbi su glavni krivci, agresori i zločinci, a Hrvati, Bošnjaci i Albanci su tobože žrtve koje su vodile nekakve oslobodilačke ratove. 
Navodi i da u Zagrebu i u Sarajevu postoje dvostruki standardi u suđenjima za ratne zločine, te da je njihovo pravosuđe daleko strože za Srbe, a daleko blaže za Hrvate i Bošnjake. 
Izrazio je nezadovoljstvo zbog rada prethodnog srpskog tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića jer, kaže, nije dovoljno pažnje poklanjano procesuiranju ratnih zločina protiv srpskih civila i zarobljenika. 
Linta navodi da se nada da će novi tužilac Snežana Stanojković imati jedan principijelniji stav, te da bi u slučaju ako tužilaštva BiH i Hrvatske neće da procesuiraju zločine protiv Srba, srpsko tužilaštvo trebalo samo da pokrene istrage, da podigne optužnice i u krajnjem slučaju raspiše poternice protiv svih onih za koje postoje dokazi da su učinili zločine protiv Srba i srpskih civila i zarobljenika. 
"Naš stav je veoma jasan, svako ko je činio ratne zločine, bez obzira kojoj naciji pripada, mora da bude kažnjen", zaključio je Linta. Pogledajte OVDE kako je Hrvatska odgovorila na optužbe da krši SSP. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako izgleda zapušteno partizansko groblje u Mostaru:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA