Najnovije

U ČAST HEROJIMA: Spremaju se spomenice za momke sa Košara!

Kancelarija ordena Predsedništva Srbije radi na pripremi procedure za dodelu državnih spomenica u čast heroja bitke na Košarama.

Heroji sa Košara (Foto: Jutjub)

Razmatra se i mogućnost da slično priznanje dobiju svi učesnici velikih i najtežih bitaka na Kosovu i Metohiji tokom NATO agresije 1999. godine.
Spomenica za bitku na Košarama biće prvo ovakvo priznanje na najvišem nivou kojim će predsednik Republike nagraditi zaslužne građane, a iza te inicijative stoji lično predsednik Aleksandar Vučić.
Zakon o odlikovanjima usvojen 2010. poznaje tri vrste priznanja - šest ordena i tri medalje, objasnili su u Predsedništvu.
Spomenice do sada nisu dodeljivane, a ideja je da prvim odlikovanjima ovog ranga država zahvali herojima Košara koji su sve donedavno bili gotovo nevidljivi u domaćoj javnosti.
U Kancelariji ordena koja priprema odgovarajući pravilnik o spomenicama, razmišlja se i o mogućnosti da se krug nagrađenih ovim priznanjem proširi i na pripadnike tadašnje Vojske Jugoslavije koji su učestvovali u ostalim bitkama, ali i svim ratnim dejstvima na Kosovu i Metohiji tokom 1999. godine. Pogledajte OVDE autorski tekst Aleksandra Vučića o "Ikei". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte Drecunov film "Pakao Košara":

Bonus video

Drecunov dokumentarac "Operacija Strela":
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA