Najnovije

RAMINA PORUKA OD KOJE SE LEDI KRV U ŽILAMA: Pogledajte šta je poručio Srbiji!

Albanski premijer Edi Rama izjavio je večeras, u pozdravnom govoru na konferenciji Vojnog komiteta NATO koji okuplja najviše vojne komandante zemalja članica Alijanse, da "Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Kosovo i dalje nedostaju na NATO mapi", prenosi ATA.

Edi Rama (Foto: Jujtub)

Albanska agencija navodi da je Rama "ponovio podršku Albanije politici otvorenih vrata (NATO) za sve zemlje Zapadnog Balkana".
"Ovo područje, koje tek treba da bude uključeno u evropsku bezbednosnu arhitekturu, čini teritoriju na kojoj igrači treće strane vide ranjivost i prilike za upad", rekao je Rama.
ATA navodi da je on "pozdravio činjenicu da je Albanija prvi put domaćin najvišeg vojnog organa NATO, podvlačeći da je Albanija u potpunosti posvećena ispunjavanju svih obaveza koje potiču iz članstva u NATO".
Predsedavajući Vojnog komiteta NATO general Petr Pavel u ime Alijanse je "izrazio zahvalnost snažnoj posvećenosti Albanije i doprinosu te zemlje zajedničkoj bezbednosti i operacijama i misijama pod vođstvom NATO u Avganistanu i na Kosovu".
ATA navodi da je Pavel "takođe pohvalio ulogu Albanije u promovisanju saradnje i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, kao i u borbi protiv Islamske države". Pogledajte OVDE kako je protekao antirežimski protest u Beogradu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte uvredljivu albansku pesmu na račun Edija Rame:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA