Najnovije

SPREMA OSVETU: Todorić iz Beograda ruši hrvatsku vladu?!

Ivica Todorić u poslednjih nekoliko nedelja održao je niz sastanaka u Beogradu, saznaje N1 iz dva nezavisna izvora u dve zemlje.

Ivica Todorić (Foto: Jujtub)

Todorić je razgovore vodio uoči početka objave niza tekstova na svom blogu u kojem žestoko optužuje Vladu Hrvatske za nezakonito delovanje uoči, za vreme, i nakon donošenja Lex Agrokora.
Na sastancima u Beogradu razgovarao je s nizom hrvatskih, srpskih i britanskih medijskih i poslovnih savetnika od kojih je želeo saznati što misle o njegovoj poziciji, i planiranom istupu putem objava na svojoj veb stranici. 
Todorić se sastajao i sa svojim advokatskim timom, a posebno u Beogradu i s jednim od vodećih advokata za međunarodno pravo. 
Todorić je na sastanke dolazio s nizom dokumenata o kojima je od sagovornika tražio stručnu ekspertizu i procenu njihove medijske, ali i pravne snage, u mogućim sudskim procesima. 
Najzanimljiviji detalj u tim razgovorima je bila odlučnost i uverenost Ivice Todorića da barata činjenicama i dokazima za koje je uveren da mogu da sruše Vladu. Žestina s kojom je nastupao iznenadila je deo savetnika i advokata i to toliko da su mu savetovali oprez u proceni činjenica koje je izneo u razgovorima.

Lista "neprijatelja"

Todorić je sastavio i svojevrsnu listu "neprijatelja". 
Na vrhu liste je njegov bivši šef finansija Ivan Crnjac, i to zbog poslovnog, ali i ličnog, porodičnog odnosa koji ih je povezivao u Agrokoru do donošenja posebnog zakona o prinudnoj upravi. 
Odmah iza njega je Vili Hemerberger, čovek kojeg Todorić smatra autorom roll-up kreditnog modela u Agrokoru. Hemetsberger je, zanimljivo, bio jedan od ključnih ljudi koji je učestvovao u prodaji i preuzimanju Volksbanke od strane Sberbanke za 550 miliona evra. 
Za Fajnenšel Tajms Hemetsberger je tada u izjavi zagovarao rusku banku i rekao kako Sberbank snažno ulazi na tržišta i raste dok se druge banke "smanjuju". 
Tada je, zanimljivo, Sberbank počeo obilno da kreditira i Agrokor. Danas, Hemetsberger je kao partner Ithab Kapitala iz Beča, jedan od savetnika Ante Ramljaka u Agrokoru. A Todorić je uveren kako je izigrao i njega lično i Sberbanku i pomagao u ulasku fondova u Agrokor. 
Iduća na listi Todorićevoj listi neprijatelja je potpredsednica hrvatske vlade Martina Dalić, a odmah iza nje Ante Ramljak. Pogledajte OVDE ko je zapravo Alternativa za Nemačku. Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je Ivan Pernar opleo po Todoriću:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA