Најновије

ПЕНТАГОН У ПАНИЦИ: До 2025. ћемо изгубити војну надмоћ над Русијом

Амерички контингент у Европи до 2025. године може изгубити војну надмоћ над Русијом, рекао је врховни командант снага НАТО у Европи, амерички генерал Кертис Скапароти.

Пентагон (Фото: Pixabay)

"С обзиром на брзину којом се они (руска војска) модернизују, не можемо да дозволимо да успоримо обнову наших оружаних снага, иначе ће до 2025. године имати доминацију над нашом армијом у готово свим правцима", рекао је генерал .
Поред тога, Скапароти је нагласио напоре Русије да успостави контролу над морским правцима на Арктику. Према његовим речима, Москва ће, уколико жели, моћи да успостави контролу над северноморским путем у року од две до три године, док САД "заостају у том правцу".
Команда САД у Европи је затражила 6,5 милијарди долара (два више него прошле године) за финансирање Европске иницијативе за одвраћање, чији је циљ војно одвраћање Русије. Новац је планиран да се потроши на повећање "борбене готовости ваздушних, копнених и морских снага".
Јуче је Скапароти такође сапоштио да се Русија плаши предности алијансе.
Русија признаје предности НАТО-а у случају оружаног сукоба, изјавио је амерички генерал Кертис Скапароти, главни командант НАТО снага у Европи, на саслушању у Комитету за оружане снаге Сената САД.
"Иако је у њих предност, чак и на пољу конвенционалног оружја, захваљујући блиској унутрашњој линији комуникације и величини њихових снага, на дугорочном плану НАТО има огромне предности које они препознају и којих се плаше", - рекао је Скапароти.
Раније је генерал био питан да ли се слаже са експертским проценама да би Русија могла "потиснути" НАТО ватреним оружјем у случају оружаног сукоба у Европи. Скапароти је рекао да се категорички не слаже са овим проценама. Сиријски снајперисти спречили упад терориста на северу Хаме. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ново руско оружје
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА