Najnovije

DODIK: Rusija je mnogo uradila za RS, a naš položaj bi bio bolji da je devedesetih bila jaka kao danas (VIDEO)

Zahvalni smo Rusiji za ono što je uradila za Republiku Srpsku, kaže Milorad Dodik. Ističe da bi položaj Srpske bio verovatno drugačiji i bolji da je Rusija devedesetih godina imala snagu kakvu ima danas.

Dodik (Foto: Jutjub)

Dodik u izjavi na prijemu priređenom u Vladi RS povodom Dana Republike istakao da je taj praznik obeležen dostojanstveno, manifestacijama na kojima se okupio veliki broj ljudi privrženih ideji Republike Srpske, koja za njene građane znači slobodu.
Na pitanje šta za Srpsku znači Rusija, Dodik ističe zahvalnost za sve što je učinila za Srpsku kroz niz zajedničkih privrednih projekata, ali i politički vezano za Savet bezbednosti UN i Veće za implementaciju mira.
„U svemu tome Rusija je bila principijelna i omogućila da se dosledno poštuje međunarodni Dejtonski sporazum. I zato smo zahvalni što nam je to dalo okvir da možemo da iskažemo svoje stavove“, kaže Dodik.
On posebno podseća na ulogu pokojnog ruskog ambasadora pri UN Vitalija Čurkina, koji je, kako kaže, uvek sa velikom pažnjom iznosio stavove o onome šta misli RS tako nije bilo hendikepa u tome da se „čuje samo s jedne strane, od visokog predstavnika, koji je uvek negativno govorio i lagao o RS“. To je bilo od nemerljivog značaja, ocenjuje predsednik Srpske.
Dodik je podsetio i da je i u govoru na svečanoj akademiji posebno istakao ulogu Rusije, koja je u trenucima kada je Britanija predlagala rezoluciju koja je trebalo da sav srpski narod proglasi genocidnim za sva vremena, uložila veto.
Napali Amfilohija da odbrane Vučića. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je proslavljen Dan Republike Srpske 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA