Najnovije

UDARNA VEST: Crvene beretke se ponovo okupljaju?!

Nekadašnji pripadnici „crvenih beretki“, čiji je vođa bio Milorad Ulemek Legija, počeli su da izlaze na slobodu nakon višegodišnjih robija, pa bi lako, kako su i najavili na Tviteru, moglo da dođe do ponovnog formiranja slične specijalne jedinice.

Milorad Ulemek Legija na suđenju (Foto: Jutjub)

Članovi nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO), koji su osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića i druge brutalne zločine, polako su počeli da izlaze na slobodu nakon višegodišnjih robija. To je među simpatizerima čuvenih „crvenih beretki“ izazvalo toliko oduševljenje da su počeli čak i da najavljuju neformalno okupljanje ove jedinice, koja je, pored ubistva premijera, osuđena i za druge zločine.
Naime, iz zatvora je 2013. izašao Saša Pejaković, kojem će se tokom februara na slobodi pridružiti Željko Tojaga Žmigi. Pejaković je zbog učestvovanja u ubistvu Đinđića na robiji bio osam godina, a Žmigi upravo završava odsluženje kazne od 15 godina.
Na slobodi su takođe i neki drugi bivši članovi i visoki oficiri JSO, koji su određeno vreme proveli u zatvoru zbog određenih nedela pa, kako tvrde upućeni, lako može doći do novog okupljanja „crvenih beretki“. U prilog tome ide i status profila „crvenih beretki“ na Tviteru, gde je vest o skorom izlasku Tojage na slobodu ispraćen rečima:
- Uskoro na slobodi naš brat Žmigi. A kad se okupi čopor moj...

Dugogodišnje robije

I "Zemunci" će uskoro na slobodu

Najistaknutiji pripadnici JSO Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović presudom su označeni da su 12. marta 2003. ubili premijera Zorana Đinđića uz pomoć pripadnika „zemunskog klana“. Pripadnici te kriminalne grupe su, takođe kao i „crvene beretke“, na dugogodišnjoj robiji, a prvi od njih koji će biti biti na slobodi je Dušan Krsmanović, koji bi iz zatvora trebalo da izađe za pet godina.
Kako izgleda „duboki rat“ na Kosovu koji niko ne vidi saznajte OVDE.
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA