Najnovije

NE PRIZNAJU PRESUDU, A NEMAJU NI KVORUM: Neuspela skupština frakcije Šahovskog saveza Beograda

Skupština Šahovskog saveza Beograda koju je za subotu 13. januara zakazalo rukovodstvo čiji je izbor poništen sudskim putem, nije održana usled nedostatka kvoruma.

Skupština frakcije Šahovskog saveza Beograda nije održana zbog nedostatka kvoruma (foto: Pravda)

Predsedavajući Ivan Marinković je, nakon zasedanja Verifikacione komisije, obavestio prisutne da ne postoji dovoljan broj prisutnih delegata za održavanje skupštine, ali je predložio da se obavi neformalan sastanak kako bi raspravilo o problemima ŠSB. Prilikom neformalne rasprave na kojoj je učestvovalo i nekoliko predstavnika druge strane, koja je mahom bojkotovala ovu sednicu, čuo se konstruktivan predlog da se predstavnici jedne i druge "zaraćene" strane sastanu i dogovore da obave nove izbore za predsednika i rukovodstvo Saveza, pa da nakon toga oni koji izgubi čestitaju strani koja odnese pobedu, a SŠB nastavi da funkcioniše bez podela i trzavica koje traju već godinu i po dana.  Iako je većina podržala ovakav predlog, problem se pojavio jer prisutni nisu prihvatili da se izborna skupština obavi 28. januara, za kada je već zakazana sednica koju je najavila druga strana. Jedan od predloga je bio i da na zasedanju 28. januara prisustvuju predstavnici obe strane, ali samo kako bi usvojili finansijski izveštaj. Nakon duže rasprave nije se došlo do rešenja, pa ni konkretnog dogovora o tome kada bi se sastali predstavnici dve strane kako bi dogovorili datum takve izborne skupštine.

Inače, Veće Stalnog Arbitražnog suda Sportskog saveza Srbije jednoglasno je poništilo jesenas izbor Ivana Marinkovića za predsednika ŠSB i razrešenje dotadašnjeg predsednika Miodraga Rakića, kao i druge odluke Skupštine tog Saveza donete 12. juna i 24. jula 2016. godine. Nakon te presude, Šahovski savez Beograda praktično ima dva predsednika, jer je odlukom Arbitražnog suda Rakiću taj status vraćen, ali druga strana osporava presudu i poziva se da je Marinković taj koji je i dalje upisan u Agenciji za privredne registre kao predsednik Saveza. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA