Najnovije

SKANDAL BEZ PRESEDANA: Slovenci napuštaju Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj?! (VIDEO)

Rukometna reprezentacija Slovenije zbog spornih sudijskih odluka na prvoj i drugoj utakmici u Hrvatskoj razmišlja da napusti Evropsko prvenstvo.

Veselin Vujović na golu slovenačke reprezentacije (Foto: JuTjub)

Konačnu odluku će doneti predsedništvo Rukometne federacije Slovenije na čelu sa Franjom Bobincem, ali generalni sekretar nacionalnog tima Goran Cvijević je najavio rigorozne mere. - Ono što se događa u ovoj godini je otišlo preko granica zdravog ukusa. Mi ozbiljno razmišljamo o odlasku sa takmičenja, iako smo sa druge strane svesni svih posledica koje bi mogle dočekati naše sledeće generacije. Potrebno je napraviti rez, do sada smo uvek tiho i bez komentara pokušavali rešiti stvari, ali ovaj je put otišlo sve preko granice - rekao je Cvijević. Reprezentacija Slovenije se žalila na rasplet druge utakmice na Evropskom prvenstvu sa Nemčkom, koja je u okviru 2. kola C-grupe u Zagrebu završena nerešenim rezultatom 25:25 (15:10). Šest sekundi pre kraja utakmice Slovenija je golom Blaža Janca povela s 25:24. Litvanski sudijski par Gatelis-Mazeika zatim je u samoj završnici utakmice nakon protesta nemačke klupe primenio novo rukometno pravilo i nakon pregleda videosnimka Blažu Blagotinšeku, koji je u trenutku poslednjeg nemačkog napada bio manje od tri metre udaljen od sredine terena, pokazali crveni karton, a Nemačkoj dosudili sedemerac iz kojeg je postignut konačni rezultat - 25:25.
Iako se u prvi mah činilo da su Slovenci drastično oštećeni poslednje slike koje se pojavljuju na društvenim mrežama ipak ukazuju na grešku Blaža Blagotinšeka i ispravnu odluku sudija. Kako su Hrvati, provokacijama, započeli Evropsko pvenstvo, pogledajte OVDE.  Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Legenda svetskih razmera - Veselin Vujović:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA