Najnovije

HARASTA U KRVI: Za dva dana ubijena dva generala SAA, vojska pruža žestok otpor, teroristi žestoko napadaju opkoljenu bazu (MAPA/FOTO/VIDEO)

Trupe Sirijske arapske armije opkoljene u bazi 4. mehanizovani brigade južno od Haraste, na istoku Damaska, nastavljaju da pružaju žestok otpor teroristima koji pokušavaju da osvoje bazu.

Mučenici, general Dajoub i general Gand (Foto: Tviter)

SAA je juče odbila snažan napad na stambeni deo nadomak baze nanoseći teroristima velike gubitke. Napad terorista Hadžat Tahrir al Šama i Ahrar al Šama po običaju je započeo napadom bombaša samoubice koji se  vozilom zaleteo na prve linije SAA, ali su sirijski vojnici ostali pribrani i odbili napad na blok zgrada.

U borbama u bazi poginuo je brigadni general Mohamed Jousf Gand.  Dan ranije u borbama je ubijen i general Al Dajub, komandant 138. tenkovskog bataljona Republikanske garde. Teroristi  tvrde da je u borbama ubijeno 50 vojnika. Samo u zadnja dva meseca pet generala SAA stradala su u borbama na ovoj lokaciji. U sirijskim medijima se spekuliše da su opkoljenni vojnici dobili pomoć kroz podzemne tunele. Ranije je objavljeno da je na istok Damasa stiglo pojačanje koje treba da učestvuje u deblokadi opkoljene baze. Vojnike van baze deli samo nekoliko stotina metara od opkoljenih saboraca a u borbama za proboj puta koriste se i tenkovi i oklopna vozila. Snimak dejstva ruskog sistema TOS u Siriji pogledajte OVDE. Zašto je Putinu suđeno da bude Vladar pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pesma o Siriji.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA