Najnovije

"BIO JE SLUŽBENI ZAHTEV ZA PRIVOĐENJE DODIKA PRE GODINU DANA": Vučić izneo šokantne podatke, Mektić negirao!

„Vlasti BiH zatražile su od Srbije pomoć u istrazi o sumnjivim finansijskim transakcijama na području te zemlje povezanim s predsednikom RS Miloradom Dodikom“, izjavio je ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, dodavši da iz Beograda nikada nije stigao nikakav odgovor.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

U izjavi koju je preneo sarajevski portal „Faktor“ Mektić je opovrgnuo tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako je iz BiH prošle godine u Beograd stigao zahtev da se tamo uhapsi Dodik.
Vučić je takvu tvrdnju izneo u intervjuu za beogradsku televiziju Hepi.
– Bio je službeni zahtev za privođenje predsednika RS pre godinu dana. Zamislite da Srbija privodi predsednika RS. Jeste li vi normalni? Šta hoćete, da pravimo granicu onakvu kakva je nekada ranije pravljena? – kazao je Vučić, dodajući kako je sve to bilo zbog „neke vile“.
Mektić je kazao kako je Vučić izneo potpuno netačne tvrdnje ili su ga njegovi saradnici o pogređno informisali.
– To nije bio nikakav zahtev za privođenje ili za hapšenje već je bio zahtev za međunarodnu kazneno-pravnu pomoć, da se proveri jedna finansijska transakcija Milorada Dodika – rekao je.
Pojasnio je kako je reč o prebacivanju iznosa od 750 hiljada evra iz jedne banke registrovane u BiH na račun druge banke u Beogradu.
– Ovde se sumnjalo u poreklo tog novca i samo se tražilo da se istraži ta finansijska transakcija – kazao je Mektić.
Takav zahtev iz Sarajeva je poslat u Beograd pre gotovo godinu dana i to na temelju sporazuma o međudržavnoj pomoći u kazneno-pravnim pitanjima potpisanog još 2005. godine, ali iz Srbije do danas nema nikakvog odgovora.
Milorad Dodik je pod istragom Tužilaštva BiH zbog sumnje da je na nezakonit način kupio vilu u elitnom beogradskom naselju Dedinje za koju je platio 750 hiljada evra.
Sumnja se da je on tu kupovinu obavio u gotovini novcem nejasnog porekla a celu transakciju prikrio je naknadno odobrenim fiktivnim kreditom privatne banke iz Bijeljine.
Ministar Mektić je kazao kako niko iz BiH ne bi tražio da Srbija privodi Dodika jer bi u slučaju takve potrebe on bio uhapšen u zemlji u kojoj živi, prenela je hrvatska agencija Hina.
Kako je Erdogan naljutio Putina i Trampa i da li je na pomolu novi rat saznajte OVDE.
Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA