Najnovije

CIA upozorila Trampa da će Severna Koreja za koji mesec moći da nuklearnim bombama tuče SAD

Severna Koreja će kroz nekoliko meseci biti u stanju da izvede nuklearni udar po ciljevima na kontinentalnoj teritoriji Sjedinjenih Država – izjavio je Majkl Pompeo.

Kim DŽong Un (Foto: rodong-sinmun)

Direktor CIA je za ovo upozorenje iskoristio intervju telekompanii CBS. A samo upozorenje je bilo njegov odgovor na dirktno pitanje: „Kada će Kim DŽong Un biti u stanju nuklearnim raketama tuče kontinentalnu teritoriju Sjedinjenih Država?“
Sa Pompeom je razgovarala Nora O`Donel koja je primetila da je Pompeo nešto slično govorio i pre pola godine. A on je na to uzvratio:
„Da, istina je. Voleo bih da mogu da kažem da se to može dogoditi tek kroz godinu dana... Vlada SAD čini sve što može da taj momenat nastupi što je moguće kasnije“.
Pompeo je, inače, naglasio da za američku špijunažu severnokorejska nuklearna proba izvedena 3. septembra 2017-te nije bila iznenađenje:
„Znali smo šta se sprema. Severna Koreja svoj nuklearni program aktivno realizuje i širi. Bojeve glave su sve moćnije i pouzdanije. O svemu tome smo obaveštavali one koji donose političke odluke“.
Prema podacima Hansa Kristensena, direktora za nuklearne informacije u Federaciji američkih naučnika, i njegovog kolege Roberta Norisa, Pjongjang trenutno ima 10-20 nuklearnih bombi, a većina je snage 10-20 kilotona.
Krajem novembra, Severna Koreja je lansirala balističku raketu "Hvason-15" koja je u stanju da preleti 13.000 kilometara.
Ukrajina odbila miroljubivi predlog Putina!Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ratne igre Trampa i Kima
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA