Najnovije

DAČA IKODINOVIĆ: Cvetkoviću, Srbi igraju za obraz, a ne za "braću Hrvate"!

Veliku buru izazvao je selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković kada je izjavio da su nam Hrvati braća i da namerava da pobedi Francusku na Evropskom prvenstvu u Zagrebu da bi pomogao komšijama.

Dača Ikodinović (Foto: Jutjub)

Ubrzo su počeli sa svih strana da pljušte komentari kako nikako ne treba da se opterećujemo Hrvatima i da je sramota da razmišljamo da pomognemo njima kad nismo u stanju da pobedimo za sebe. Slično razmišlja i proslavljeni vaterpolista Danilo Ikodinović, koji je i sam imao velike bitke sa komšijama i nikada nije pomišljao da im pomogne na sportskom borilištu. Popularni Dača takođe se ne slaže sa Cvetkovićem da su nam Hrvati braća.
- Ne sviđa mi se što se izjava politizuje, ali ja imam jasno razmišljanje kojim se vodim čitavog života. Igram za svoj obraz i za svoju ekipu i ni za koga drugoga. Ajde mi, bre, da pobedimo neku utakmicu za sebe, nije bitno kako to bude za ostale. Što se tiče Hrvata, evo ja mogu da kažem da često putujem tamo, ali nisu nam oni braća. Mogu da nam budu drugari, ali nisu braća - jasan je Ikodinović.
Uoči utakmice Srbije sa Francuskom na Evropskom prvenstvu u Zagrebu Cvetković je pokušao dodatno da objasni svoju izjavu.
- Ne bi trebalo zaboravljati, ali treba praštati zbog budućnosti koja za našu decu na ovim prostorima zavisi samo od naše svesti. Baš me briga za sve one politike koje nas dele, kao i za sve "velikosrbe", "velikohrvate", "velikobošnjake, "velikoalbance", koji našoj i svojoj deci kopaju grobove - poručio je Cvetković.
Izgleda da ne razmišljaju baš svi kao selektor Cvetković. Tako je Nemanja Ilić, levo krilo naše selekcije, u prvi plan stavio upravo nas i naš obraz.
- Nemamo nameru da se predamo. Bez obzira protiv koga igramo. Idemo srcem za nas same i Srbiju - poručio je Ilić.
Tako je, majstore, to je pravo razmišljanje!

Moćni Francuzi očitali lekciju

Hrvati su se nadali, ali uzalud. Rukometaši Srbije očekivano su poraženi od svetskih šampiona Francuza u 2. kolu druge runde Evropskog prvenstva u Zagrebu 39:30 (19:12). Arena Zagreb navijala je za "orlove", jer bi u tom slučaju olakšali posao domaćinu za prolazak u polufinale. Držali su se sjajno naši 15 minuta u prvom delu igre, vodili su, ali Francuzi nisu dozvolili da dva igrača manje za naš tim prođu nekažnjeno i počeli su da prave značajniju razliku.
Iako su mnogi možda očekivali da trofejna reprezentacija potceni umorne i povređene srpske rukometaše, koji su još u prvom kolu druge faze izgubili šansu da se bore za polufinale, to nije bio slučaj. Za sve ono što krasi snažne i brze trostruke evropske šampione često nije bilo rešenja. Najefikasniji u redovima selektora Jovice Cvetkovića bili su Nemanja Zelenović sa sedam i Petar Nenadić sa šest golova.

RS Vojvodine: Srbija nije klozet Evrope!

Rukometni savez Vojvodine reagovao je na izjavu selektora reprezentacije Srbije Jovice Cvetkovića i saopštio da su neprimerene reči da je Srbija "klozet Evrope"!
- Ako neko Srbiju naziva "klozetom Evrope", a njen narod pokušava da klasifikuje kao slep, mali i ništavan, ne možemo ostati nemi i dozvoliti da bilo ko slučajno pomisli da je to naše mišljenje i naš stav. Mi volimo Srbiju. Srbija je naša majka i naš otac, naša deca, naša mladost i lepota. Srbija su naše rukometašice i naši rukometaši - navodi se u saopštenju RSV. Kako su se navijači Spartaka se oprostili od Olivera Ivanovića pogledajte OVDE.
Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ikodinović - Gol Hrvatima u poslednjim sekundama meča
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA