Najnovije

MILENA IVANOVIĆ: Želim i zaslužujem da znam ko mi je oteo muža i mom detetu oca

Aleksandar Vučić bio je u stalnom kontaktu sa Oliverom dok je bio u pritvoru, a i privatno nam je pomagao kad god je zatrebalo, kaže za Milena Ivanović u prvom intervju koji daje nakon brutalnog ubistva supruga.

Milena i Oliver (Foto: Fejsbuk)

Sa tugom u glasu udovica lidera Građanske inicijative nije želela da iznosi detalje susreta sa Vučićem jer se tu, kako navodi, radi o privatnim stvarima.
Od ubistva je prošlo 10 dana, imate li bilo kakve informacije o toku istrage i možete li da pretpostavite ko je ubio vašeg supruga?
- Jako sam besna zbog svakakvih nagađanja u medijima iako se zaista trudim da što manje gledam televiziju i čitam novine. Oliver je više od svega na svetu mrzeo nagađanja i zato ni ja sada ne želim da spekulišem ko se krije iza ovog stravičnog zločina jer to nije moj posao!
Niko nam ništa ne javlja niti nam se ko obraća, a prošlo je dovoljno vremena i nadležni organi još nemaju osumnjičenog. Nema nikakvih konkretnih tragova, sve je mutno i nejasno. Nadam se da će nas u narednih nekoliko dana obavestiti o tome ko je ubica i naručilac ubistva. Želim i zaslužujem da znam ko mi je oteo muža i mom detetu oca.
 U medijima se spekuliše da ćete ući u politiku i nastaviti tamo gde je Oliver stao?
- U ovim strašnim trenucima kroz koje prolazimo moje dete i ja uspeli ste da me nasmejete. Naravno, smejem se od muke. Politiku mrzim više od svega i ne bih ušla u te vode ni po koju cenu. Pokušavam svog sina i sebe da sačuvam od politike. Oni koji pričaju i pišu da "ja nastavljam gde je Oliver stao" izmišljaju. Politike mi je dosta za ceo život i da je sreće da ni Oliver nikada nije ušao u sve ovo, danas bi bio živ. Trenutno razmišljam o drugim stvarima, sve mi je važnije od politike.
Pre nekoliko dana ste za naš list rekli da se nećete vratiti na Kosovo. Jeste li čvrsti u toj odluci?
- Moj sin i ja ostajemo u Beogradu. Nikada se na Kosovo neću vratiti!
Kako je mali Bogdan podneo kada ste mu saopštili da se tata neće vratiti?
- Podneo je to kao odrasla osoba, mislim da ne želi još da deli svoju tugu. Bogdan je dete koje je mnogo toga prevalilo preko glave i u stanju je da podnese više bola nego ostala deca. On je jak i nesalomiv mali čovek. Odlagala sam da mu saopštim strašnu istinu pošto je previše bolelo... Ipak, slutio je nešto i shvatila sam da zaslužuje da zna, a i plašila sam se da će čuti na televiziji, što bi bilo užasno. Dogovorili smo se da brinemo jedno o drugom i da se volimo i pomažemo, to je ono što bi naš Oliver za nas želeo.

Hronologija

16. januar
Ubijen Oliver Ivanović ispred sedišta svog pokreta u Severnoj Mitrovici
16. januar
Obavljena obdukcija, rezultati pokazali da je u njega ispaljeno šest metaka
17. januar
Milena Ivanović izjavila: "Moja noga više nikada neće kročiti na Kosovo!"
18. januar
Ivanović sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu
22. januar
Kosovske vlasti nisu saopštile prve rezultate istrage iako su to najavile za taj dan.  Lazanski tvrdi da CIA štiti OVK. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je govorio Oliver Ivanović
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA