Najnovije

KUVA U DEIR EZ ZORU: Teroristi u ofanzivi! Sirijska komanda poslala elitno pojačanje! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija i njeni saveznici odbili su danas još jedan žestok napad terorista Islamske države u pokrajini Deir Ez Zor.

Deir Ez Zor (Ilustracija: Pravda)

Današnji napad izveden je u području sela DŽala na zapadnoj obali Eufrata, između gradova Majadin i Al Bukmal, a prema izveštaju sirijskog Ministarstva odbrane, tokom borbi visokog intenziteta koje su trajale čitav dan, ubijeno je na desetine terorista Islamske države i uništeno im je nekoliko vozila. Sirijski "opozicioni" mediji, koji budno prate dešavanja koja se poslednjih dana odvijaju između Majadina i Bukamala, objavili su prethodno da su terorsti uspeli da zauzmu kontrolne tačke u gradovima Karanidž i Ašara, ali su kasnije i sami potvrdili da je SAA, nakon pristizanja pojačanja uspela da ih povrati. Proamerički "pobunjenički" Kasiun došao je do snimaka zabeleženih sa položaja Islamske države: Sličan napad odigrao se dva dana ranije u gradovima Kašma i Griba, u neposrednoj blizini Bukamala. U tom napadu, a prema izveštajima sirijskog Ministarstva odbrane ubijeno je 25 terorista. Sa druge strane, teroristi su u ranoj fazi napada uspeli da ubiju više od 10 pripadnika elitnog sirijskog 5. korpusa. O žestini borbi svedoči i snimak zabeležen tokom jučerašnjih borbi za Kašmu:
Iako sirijski mediji uglavnom tvrde da je u pitanju pokušaj terorista da izađu iz džepa u kom su zatvoreni duboko unutar Sirijske pustinje, verovatnije se radi o operaciji koja za prvenstveni cilj ima presecanje puta Deir Ez Zor-Al Bukamal, koji je u ovom trenutku jedina putna veza između Sirije i Iraka. Da se u ovom području očekuju sve snažniji napadi ID-a, govori i to što je u Deir Ez Zor upućena i elitna jedinica Hezbolaha "Al Rida", sastavljena uglavnom od boraca koji potiču iz sirijske pokrajine Homs, a koji su učestvovali u gotovo svim važnijim bitkama koje su sirijske snage vodile tokom prethodne dve godine.

SAA je danas nastavila i operacije u Idlibu. Više o tome pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA