Najnovije

AMERIKANCI U DELIRIJUMU: NATO mora da napravi plan ratnih dejstava protiv Rusije! Ovim oružjem ćemo ih izbaciti iz Ukrajine!

Od američkih vodećih generala i šefa Pentagona, po ostatak sveta, izgleda, gori su samo bivši vodeći američki generali i bivši šefovi Pentagona.

"Brifing" za topovsko meso (Ilustracija: Pravda)

- Severnoatlantska alijansa mora da razradi plan vojnih dejstava za slučaj izbijanja konflikta sa Rusijom, izjavio je Obamin šef Pantagona Ešton Karter. - Zaista sam uveren da kolege iz vrha NATO moraju da razrade plan ratnih dejstava protiv Rusije. Alijansa mora imati posebni plan za slučaj upada zelenih čovečuljaka u baltičke zemlje, dodao je Karter u svom govoru na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. On je naveo da Rusija u Litvaniji, Letoniji i Estoniji, za invaziju, može da iskoristi svoje nacionalne manjine u tim državama. Ipak, osim besmisla same suštine ove Karterove "opomene" Alijansi, njegova izjava izazvala je i brojne reakcije jer podrazumeva da NATO nema plan napada na Rusiju, što je malo verovatno, jer bez aktivnog i stalno usavršavanog plana napada na SSSR, a potom na Rusiju - NATO ne bi ni postojao. Međutim, Karterove lagarije su se u Davosu mnogima svidele. Nimalo slučajno. Verovatno nije baš sasvim slučajno ni to što se, istovremeno sa Karterom, oglasio i donedavni komandant američkih Kopnenih snaga u Evropi - general Ben Hodžis koji je ocenio da Rusija u borbama na istoku Ukrajine "demonstrira složenu integraciju bespilotnih letelica, elektronskih, minobacačkih i artiljerijskih sredstava za vođenje operacija" i da to stvara "ozbiljne probleme ukrajinskoj armiji". Hodžis je ovo rekao pred vašingtonskom "Komisijom za bezbednost i saradnju u Evropi", poznatu i pod imenom "Helsinška komisija". - Sposobnost Rusije za vođenje elektronskih ratova je nešto o čemu nismo morali da brinemo ni u Avganistanu ni u Iraku. A stvari sada tako stoje da se komunikacija ne može voditi ni preko radio-veze ni preko bilo kakvog nezaštićenog uređaja, jer će vas ili zaglušiti ili snimiti razgovor. U gorim varijantama: locirati gde ste u tom trenutku i uništiti vas, objasnio je general. Hodžis je - valjda smetnuvši s uma da je prvo tvrdio da na istoku Ukrajine "ratuje Rusija" - u nastavku objašnjavao članovima komisije da donbaski "komandiri koje Rusija podržava" usavršavaju taktiku korišćenja dronova i artiljerije što im omogućava da uništavaju ukrajinske minobacačke i artiljerijske položaje. On je, u ovom kontekstu, naglasio da smatra potpuno opravdanim isporuku američkih protivtenkovskih raketa "DŽavelin" Ukrajini i izrazio nesuvislo uverenje da to Moskvu može učiniti "popustljivijom" i navesti je da "prestane da podržava separatiste" i da Ukrajini "omogući da uspostavi kontrolu nad granicom" između Donjecke i Luganske Republike i Ruske Federacije. Ako niste znali, ovo je strašni "DŽavelin" koji će, po mišljenju Hodžisa, navesti Putina na kapitulaciju u Ukrajini: Amerikanci, takođe, tvrde i da Rusi imaju nuklearno oružje od 100 megatona. O čemu se radi, pogledajte OVDE.  Izvor: fakti.org, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dolazak američkih vojnih vozila u Estoniju 2017:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA