Najnovije

MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE DONELO ODLUKU: Novo oružje za rusku pešadiju i specijalce! (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije donelo je odluku da usvoji nove automatske puške AK-12 i AK-15.

Ruska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

„Odluka je doneta za AK-12 i AK-15. Automatske puške preporučene su za naoružanje kopnenih snaga, vazduhoplovnih snaga i marinaca“, navodi se u saopštenju pres-službe koncerna „Kalašnjikova“.
Najnoviji automati su konstruisani za borbenu opremu „Ratnik“ koja se predstavlja kao oprema „vojnika budućnosti“. Oprema se sastoji od nekoliko desetina elemenata, uključujući, kako je ranije prijavljeno, devet jedinica oružja.
Zvanični list Ministarstva odbrane Rusije „Krasna zvezda“, saopštio je da je, nakon višegodišnjeg testiranja, Ministarstvo odlučilo da u opremu „Ratnik“ uključi automate „Degtjarjov“ i „Kalašnjikov“.
Automatske puške „Degtjarjov“ preporučene su za specijalne, a „Kalašnjikov“ za kopnene snage.
Direktor za spoljne komunikacije „Kalašnjikova“ Sofija Ivanova potvrdila je za Sputnjik da je „nakon testova koji su završeni 2017. godine Ministarstvo odbrane odlučilo da nabavi konstruisane za opremu ’Ratnik‘ naše puške AK-12 i AK-15“.
Generalni direktor koncerna „Kalašnjikov“ Aleksej Krivoručko 2017. godine je izjavio da je završeno testiranje najnovije ruske automatske puške AK-12. Tada je direktor koncerna skrenuo pažnju na činjenicu da je preduzeće spremno da započne serijsku isporuku 2018. godine, ali u to vreme još nije postojao ugovor o serijskoj proizvodnji.
Šta Putin kaže o "Listi Kremlja" pročitajte OVDE.
Izvor: novosti.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA