Najnovije

DODIK: Bošnjaci neće sprečiti da 9. januar bude Dan RS

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poručio je da to što su Bošnjaci zatražili osporavanje Zakona o Danu Republike Srpske ne može i neće onemogućiti da 9. januar bude Dan RS.

Dodik (Foto: Jutjub)

Komentarišući inicijativu koju su Ustavnom sudu BiH uputili bošnjački delegati u Veću naroda Srpske u vezi sa osporavanjem Zakona o Danu Republike, Dodik je danas novinarima u Banjaluci rekao da se narod na referendumu jasno izjasnio da 9. januar bude obeležavan kao Dan Republike, prenose "Nezavisne novine".
"Ne verujemo u odluke Ustavnog suda BiH koji je politički i stvoren je da bi presuđivao Republici Srpskoj", istakao je Dodik, ocenivši da je ova inicijativa "njihova dnevna igra".
Dodik je naglasio da je Republika Srpska demokratski uređena zajednica, čiji su deo Bošnjaci.
"Republika Srpska jeste država srpskog naroda, ali i svih drugih, bez obzira na različitosti. Svi u njoj mogu da žive slobodno i imaju sva demokratska prava", zaključio je Dodik.
Potpredsednik Republike Srpske Ramiz Salkić rekao je da je devet delegata iz Veća naroda Republike Srpske potpisalo inicijativu upućenu Ustavnom sudu BiH u vezi sa osporavanjem Zakona o Danu Republike Srpske, odnosno 9. januara kao Dana Republike Srpske.
Naprednjaci u rastrojstvu, razapinju Amfilohija zbog izjave o Vučiću, optužuju mitropolita za vradžbine. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dodik: Jedna ambasadorka tražila odustajanje od 9. januara
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA