Najnovije

Nagrada "Dobra slikovnica" otišla u prave ruke!

Na Međunarodnom festivalu slikovnica Čigra, koji se treći put održava u organizaciji Narodne biblioteke Požega, Pčeličina slikovnica "Maštovita žirafa", autorke Nikolete Novak i ilustratora Alekse Jovanovića, dobitnik je Nagrade Dobra slikovnica.

Foto-Promo

Nagradu je primio direktor Pčelice Goran Marković i tom prilikom je kao predstavnik izdavača učestvovao na tribini koja se bavila temom umetničkih slikovnica na našem tržištu. Na tribini je, pored gostiju iz Australije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, učestvovao i poznati nemački ilustrator Kvint Buholc. 

Pored slikovnice "Maštovita žirafa", u izdanju Pčelice, titulu Dobra slikovnica ponele su još dve slikovnice, Izgubljeno pile, u izdanju Kreativnog centra, i Uspavanka za miša, u izdanju Lagune. 

Na festivalu Čigra organizovana je izložba ilustracija posvećenih Dušku Radoviću, priređena je i zajednička izložba ilustratora – Kvinta Buholca, Dražena Jerabeka i Vaneta Kosturanova, a održane su i radionice sa učenicima požeških vrtića i škola i brojne druge aktivnosti usmerene na afirmaciju slikovnice.

Izvor:Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA