Najnovije

OGROMNA ČAST ZA SRPSKI NAROD: Iz ratom pogođene Sirije dolazi nam dragi gost! (VIDEO)

Patrijarh antiohijski i celog Istoka Jovan Deseti doputovaće sutra u zvaničnu posetu Srpskoj pravoslavnoj crkvi i srpskom patrijarhu Irineju, sa kojim će zajedno posetiti srpske svetinje na u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji.

Damask (Foto: Jutjub)

Patrijarh Jovan Deseti boraviće u poseti SPC do 19. oktobra, a građani Beograda ga mogu videti sutra u podne, kada će odmah po njegovom dolasku u njegovu čast, u Sabornoj crkvi Svetog arhangela Mihajla, biti služena doksologija. Kako je najavljeno iz SPC,  centralni događaj posete biće saborna sveta Liturgija koju će patrijarsi sa arhijerejima služiti u nedelju, 14. oktobra u Spomen-hramu Svetog Save.

Zajedno sa patrijarhom srpskim, patrijarh antiohijski će posetiti najznačajnije srpske svetinje: Žiču, Studenicu, Ostrog, Pećku Patrijaršiju, Visoke Dečane, u Podgorici i Nišu. Planirano je da se poglavari dveju crkava sastanu sa vodećim ličnostima državnog i društvenog života Srbije.

Tokom zvaničnih razgovora, delegacije dveju crkava će voditi razgovore o aktuelnim pitanjima i problemima sa kojima se suočavaju obe Crkve, ali i pravoslavlje i hrišćanstvo u celini, među kojima značajno mesto zauzimaju pitanja uzrokâ i posledicâ, kako se navodi, strahovitog ratnog stradanja Sirije i velikog egzodusa naroda sa Bliskog Istoka. Napominje se i da ovakve “mirne” posete predstavljaju i potvrdu žive i realne zajednice pravoslavnih naroda.

Pogledajte OVDE u kojim EU državama žive najdepresivniji ljudi.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jedna od liturgija koju je vodio patrijarh antiohijski i sveg Istoka, Jovan Deseti

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA