Najnovije

ALBANCI U ŽEŠĆEM HAOSU! RASPAD SISTEMA U LAŽNOJ DRŽAVI KOSOVO! Hašim Tači ostao bez svog najboljeg američkog saveznika!

Dejvid Filips koji je bio spoljnopolitički savetnik predsednika lažne države Kosovo Hašima Tačija podneo je ostavku na tu funkciju navodeći da ne želi da bude deo predloženog plana za podelu Kosova, piše danas "Koha ditore"

Hašim Tači (Foto: Jutjub)

Filips, inače direktor Programa za izgradnju mira i prava Instituta za studije ljudskih prava americkog Univerziteta Kolumbija, napisao je, kako se navodi, u obrazloženju ostavke, da je "radio za kosovsku nezavisnost 30 godina".

Objašnjava da je prihvatio da radi za kosovsku vladu kao savetnik za dijalog Beograda i Prištine, jer je verovao da može da se postigne dogovor koji će između ostalog povećati pritisak međunarodne zajednice na Srbiju da prizna Kosovo "u okviru sadašnjih granica".

- Neki ljudi u kosovskim institucijama idu drugim putem. Pristaju na korekciju granica dajući teritoriju Srbiji. Mislim da je podela ili korekcija granica loš dogovor koji neće normalizovati odnose između Srbije i Kosova - naveo je on. On upozorava i da bi korekcija granica bila potencijalno opasna i da bi mogla da dovede do nasilja.

Pogledajte OVDE zašto su Srbi pohrlili baš na piletinu tokom otvaranja “Lidla”.

Izvor: Tanjug
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte dolazak Hašima Tačija na jezero Gazivode na severu Kosova

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA