Najnovije

AMERIČKI GENERAL PRETI SIRIJI: Izrael će naći načine da uništi S-300

Bivši vojni ataše SAD u Rusiji general Piter Zvak je izjavio da će Izrael pronaći način kako da uništi ruske PVO sisteme koji su postavljeni u Siriji.

S-300 (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

'’Što se tiče S-300, posebno ako njima upravljaju Sirijci van kontrole Rusije, na kraju krajeva dogodiće se situacije u kojima će ih Izraelci uništiti… Jer to je za njih od životne važnosti'’, rekao je general Zvak za RIA Novosti tokom foruma '’Dijalog Fort Ross'’  u San Francisku.

Prema njegovim rečima, za Izrael će biti nedopustivo prisustvo sistema S-300 na jugu Sirije, gde su moguća dejstva izraelske vojske protiv iranskih snaga.

On je rekao da je prisustvo sistema S-400 u reonu Hmejmima i Latakije sasvim druga stvar.

Podsećamo da je slanje sistema S-300 na jug Sirije bio odgovor na rušenje ruskog transportnog aviona Il-20, a Moskva je za to optužila Izrael, koji je tada vršio vazdušne napade u tom delu Sirije.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je početkom oktobra izjavio da su u Siriji instalirana četiri PVO sistema S-300 i da će za njihovo korišćenje biti obučena lokalna vojska.

General Zvak je rekao da eventualni uspeh Izraela u uništavanju sistema S-300 u Siriji ne može naškoditi odnosima Izraela i Rusije, jer su prema njegovim rečima to sada sirijski sistemi.

Najveću izgovorenu pretnju Asadovoj vojsci možete pogledati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Izraelski avioni protiv S-300: Ko će koga?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA