Najnovije

Filmovi Milene Dravić u Jugoslovenskoj kinoteci: Sećanje na filmsku divu

Povodom smrti velike srpske i jugoslovenske glumice Milene Dravić, Jugoslovenska kinoteka uvodi vanredne projekcije filmova u kojima je Milena ostvarila neke od svojih nezaboravnih uloga.

Milena Dravić (Foto: Jutjub)

Juče u 18 časova gledaoci su mogli da pogledaju film „Prekobrojna“, Branka Bauera iz 1962, a u 20:30 film „Poseban tretman“, Gorana Paskaljevića iz 1980. godine, za koji je Milena nagrađena na filmskom festivalu u Kanu.
Od 1. do 5. novembra u Kinoteci će biti upriličena velika retrospektiva filmova u kojima je Milena ostvarila nezaboravne uloge, među kojima su: „Vrata ostaju otvorena“, „Čovek nije tica“, „Hasanaginica“, „Devojka“, „Rondo“, „Nije lako sa muškarcima“, „Sutjeska“ i mnogi drugi.

Sve projekcije u Kinoteci, kao i obilazak, u maju ove godine otvorenog legata Milene Dravić i Dragana Nikolića, su besplatne.

Svi zainteresovani moći će da se upišu u knjigu žalosti u Jugoslovenskoj kinoteci, svakog dana od 8 časova ujutru do 22 časa, do petka, 19. oktobra do 22 časa. Nakon petka knjiga žalosti postaće sastavni deo zbirke legata Milene Dravić i Dragana Nikolića u Jugoslovenskoj kinoteci.

 

Izvor: www.kinoteka.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA