Najnovije

LAVROV O SAVETU EVROPE: Hoće da nas isključe?! Izaći ćemo sami!

Ukoliko Evropska unija bude zahtevala da isključi Rusiju iz Saveta Evrope, Moskva Briselu neće to dozvoliti, već će iz te institucije izaći sama, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Sergej Lavrov (Foto: mid. ru)

„Rusija je u Savet Evrope ušla iz razloga što je ta institucija osiguravala opšteevropsko, univerzalno, zakonodavno prostranstvo. Oni koji to podrivaju nelegitimnim sredstvima lišavanjem prava ruskoj delegaciji u odnosu na predstavnike drugih zemalja – znaju zbog čega to rade. Ako budu zahtevali da nas iključe, nećemo im omogućiti tu radost, sami ćemo otići“, rekao je Lavrov u intervjuu za „Juronjuz“.

Lavrov je dodao i da je neprihvatljivo da se jedna takva organizacija urušava isključivo zarad zadovoljavanja ambicija određenih političara koji sede u nekoliko evropskih prestonica.

„Ne mislim da je učešće ruske delegacije u Savetu Evrope važnije za Rusiju nego za samu Evropu“, zaključio je.

O Skripalju

Moskva se zalaže za rešavanje problema po pitanju trovanja bivšeg ruskog agenta Sergeja Skrpalja pravnim metodima. Međutim, sve što je Zapad rekao o tom pitanju liči na grotesku, rekao je Lavrov.

„Rusiju optužuju da je sa najvećom verovatnoćom upletena u ovaj incident, kao i u dešavanja u Kataloniji, pa i u druge slučajeve, ali nijedan konkretan dokaz nije predstavljen. Za razliku od naših partnera, Rusija je formirala pravnu državu i poštujemo ta pravila. Nadamo se da će i drugi ta pravila poštovati“, dodao je.

Asad stiže u Rusiju?

Rusko rukovodstvo pozvalo je predsednika Sirije Bašara el Asada da poseti Rusiju, između ostalog i Krim, saopštio je Lavrov.

„Nedavno je šef republike Krima Sergej Aksentov boravio u Damasku na poziv predsednika Sirije. Upravo je on ponudio Asadu da poseti Rusiju, a samim tim i poluostrvo Krim“, rekao je.

Raskol dostiže neslućene razmere. Pročitajte OVDE sve o tome.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lavrov: Rusija podržava Dejtonski sporazum i protiv je njegove revizije.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA