Najnovije

AMERIKANCI RAZOTKRIVENI: Nebenzja rekao koji su motivi njihovog prisustva u Siriji

Borba protiv terorizma je samo izgovor za pronalaženje koalicije koju predvode SAD u Siriji, rekao je stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama, Vasilij Nebenzja, na sednici Saveta bezbednosti UN o Siriji.

Nebenzja (Foto: JRIA Novosti)

"Predstavnik Sjedinjenih Država se pita o motivima ruskog prisustva i akcija u Siriji - ja odgovoram: Rusija je u Siriji na poziv njene legitimne vlade, a cilj je pomaganje Siriji u borbi protiv međunarodnog terorizma. Nemamo drugih ciljeva i motiva. Pitanje je, po kojoj su osnovi Sjedinjene Države u Siriji i koji su vaši motivi - borba protiv terorizma ili stvaranje kvazi državnih subjekata na teritoriji suverene zemlje i odskočne daske za neke buduće akcije u regionu?", rekao je Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN o situaciji u Siriji.

"Vojne baze se stvaraju i proširuju u Siriji, na severoistoku Sirije. Na levoj obali Eufrata, nasilno se prekraja demografski sastav, borba sa preostalim izolovanim uporištima DAEŠ-a ne ide dobro ni loše, kao da nije postavljen zadatak da se konačno pobede teroristi“, opisao je situaciju Nebenzja.

"Ova neizvesnost samo potvrđuje naše dugotrajne sumnje da je borba protiv terorizma samo izgovor za održavanje vojnog prisustva u Siriji", dodao je on.

Kuda su otišli Beli šlemovi, saznajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nebenzja najavljuje provokacije terorista protiv Damaska

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA