Najnovije

Novak pod snažnim pritiskom svetske javnosti! Hoće li srpski teniser zbog ubistva otkazati učešće na turniru?! (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković i Rafa Nadal trebalo bi da Saudijskoj Arabiji 22. decembra da odigraju egzibiciju, međutim, poslednjih dana njih dvojica su pod velikim pritiskom da odlože taj duel zbog svirepog ubistva novinara DŽamala Kašogija od strane vlasti ove bliskoistočne zemlje.

Srpski teniser Novak Đoković (Foto: Jutjub)

U tome prednjače organizacija Amnesti Internešnal koja smatra da Saudijska Arabija krši ljudska prava u svim segmentima života i da treba bojkotovati sportske događaje u toj državi. Alan Hogart, član britanskog ogranka ove organizacije smatra da bi bilo najbolje da njih dvojica otkažu taj meč kako bi na taj način pokazali da su tamo vrši represija na običnim stanovinštvom ili da skrenu pažnju svetskoj javnosti da se tamo ugrožena ljudska prava.

- Na Nadalu i Đokoviću je da odluče gde će igrati svoje egzibicione mečeve, ali ako već idu u DŽedu voleli bismo da iskoriste svoju popularnost da skrenu pažnju na ugrožavanje ljudskih prava. Makar jedan tvit o hrabrim borcima za ljudska prava u toj zemlji bio bi dovoljan za početak - istakao je Hogart.

Prema nekim informacijama Nole i Nadal bi trebalo da inkasiraju po milion dolara za pojavljivanje na toj egzibiciji i mnogi veruju da je ogranizacija sportskih događaja u poslednje vreme u stvari vešt plan vlasti u Saudijskoj Arabiji da poprave loš imidž.

Već nekoliko svetskih biznismena povuklo je svoje poslove iz Sudijske Arabije, a pred otkazom je spektakl u američkom rvanju koje je trebalo da bude održano u Rijadu.

- Nije na nama da određujemo koje zemlje bi trebalo da organizuju sportske događaje, a koje ne. Isto tako, jasno je da vlasti Saudijske Arabije takvim događajima pokušava da maskira situaciju u svoj zemlji. Čak i pre ekstremnog slučaja sa novinarom DŽamalom Kašogijem imali smo izuzetno loše stanje ljudskih prava i sportisti bi morali da shvate da bi njihovo učešće u svemu moglo da služi samo tome da popravlja imidž vlastima - poručio je Alan Hogart.

Pogledajte OVDE kako je poznata teniserka šokirala publiku tokom meča.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Svirepo ubistvo saudijskog novinara DŽamala Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu uzdrmalo je ceo svet. Brojne organizacije za ljudska prava osudile su represiju koju sprovodi režim u Rijadu. Mnogi smatraju da iza ubistva stoje najviši zvaničnici Saudijske Arabije.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA