Najnovije

Promocija romana "Veliki juriš" Slobodana Vladušića 4. oktobra

Promocija novog romana Slobodana Vladušića „Veliki juriš“ održaće se u četvrtak 4. oktobra od 18 sati u Delfi Kaféu u SKC-u.

Foto-Laguna

Rano proleće 1916. godine: poručnik srpske vojske Miloš Vojnović oporavlja se na Krfu, u vili Ahileon, od prelaska preko Albanije. Tu upoznaje neobičnu Holanđanku Fani de Grot i postaje očevidac samoubistva srpskog majora koga niko nije oslovljavao po imenu. Napeta potraga za izgubljenim pismom koje je ostalo iza majora Vojnovića će voditi kroz ulice Krfa, do vrhova Kajmakčalana, a zatim nazad, do solunskih kabarea i Solunskog fronta. NJegova sudbina će se preplitati sa životima Stanislava Krakova, vojvode Vuka, majora Kalafatovića, kao i sa akcijama tajanstvenog bugarskog oficira koga će pratiti u stopu, da bi se, na kraju puta, suočio sa maglom.

Roman „Veliki juriš“ predstavlja nešto novo u proznom stvaralaštvu Slobodana Vladušića. „To je klasično napisan roman, sa čvrstom i napetom fabulom i sa jasno zaokruženim likovima. Hteo sam, naime, da opišem atmosferu Krfa, Kajmakčalana, Soluna i Solunskog fronta između 1916. i 1918. godine, prateći neobičnu priču o poručniku koji ne može da se seti svoje pokojne supruge i koji istovremeno pokušava da reši misteriju samoubistva jednog srpskog oficira“, rekao je pisac povodom novog romana.

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA