Najnovije

Pukovnik Milorad Đošić, SKC "Ćirilica": Beograd je preplavljena latinicom, potrebno je da... (VIDEO)

Predsednik Srpskog kulturnog centra "Ćirilica", penzionisani pukovnik Milorad Đošić govorio je u jutarnjem programu TV Hepi i aktivnostima ovog udruženja i učešću na ovogodišnjem sajmu knjiga.

Pukovnik Milorad Đošić (Foto: Moevideo printskrin)

Đošić je u emisiji govorio o ugroženosti ćirilice i borbi koje njegovo udruženje vodi. Đošić je rekao da je Srbina, a posebno Beograd, je preplavljen latinicom i da je potrebno promeniti promeniti zakone kako bi se sprovele u praksi odredbe Ustava o zaštiti ćirilice. 

SKC “Ćirilica” izdao je knjigu aforizama “Zora pre svitanja”  Jove K. Stojadinovića što je prvenac njihove izdavačke delatnosti. Na ovogodišnjem Sajmu knjiga SKC “Ćirilica” u svojoj ponudi ima veliki broj atraktivnih izdanja na ćirilici među kojima Đošić izdvaja “Mrežnme ratove” ruskih geopolitičara Dugina i Savina.

Na štandu SKC “Ćirilica” možete kupiti knjige ruskih geopolitičara Četvrtka politička teorija (Dugin), Od šerifa do teroriste (Savin), Mrežni ratovi (Dugin i Savin),  Karl Šmit današnjice (Alen De Benoa) kao i knjige Smak Sveta ( Dragoš Kalajić), Tehnika državnog udara (Kurcio Malaparte), Zelena knjiga (Gadafi), Pravo i pravda (Nikita Mihalkov), Dole škole (Ivan Ilič) i Ugo Čavez (Ričard Got).

U ponudi SKC “Ćirilica” su i “Savinski bukvar” iz kog je učio NJegoš, “Pravoslavni bukvar” akademske slikarke Olgice Stefanović, “Zašto je pao Knin” (pukovnik Slobodan Vukosavljević), Srpska božanska imena (Slobodan Filipović) i mnoge druge naslove.

Tu se možete informisati i o svim aktivnostima koje sprovodi SKC “Ćirilica”. Štand Srpskog kulturnog centra „Ćirilica“ je u hali 4. Beogradskog sajma u sajamskoj ulici Vladike Nikolaja Velimirovića (štand 4104).

Kupovinom knjiga na ovom štandu pomažete rad SKC “Ćirilica”.

Pukovnik Đošić o zaštiti ćirilice

 

Posted by EU !!! Ne,hvala! on Ponedeljak, 22. oktobar 2018.

Sve emisije iz produkcije PRavda pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju sa piscem Tamarom Kučan.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA