Najnovije

SLAVIŠA RISTIĆ: Vučić sa SNS batinašima i kriminalcima zastrašuje narod na Kosovu!(VIDEO)

Slaviša Ristić, narodni poslanik i predsednik Narodnog pokreta „Otadžbina”, koji okuplja Srbe na Kosovu i Metohiji, bio je gost medijske kuće „Centar”.

Slaviša Ristić (Foto: Jutjub)

Tema emisije je bila kako srpska opozicija (pre svega Savez za Srbiju) može da se suprotstavi izdaji Kosova od strane SNS-SPS režima kojeg predvode Aleksandar Vučić, Ana Brnabić i Ivica Dačić. U emisiji se govorilo i kako opozicija može da se izbori za fer i poštene uslove u vezi parlamentarnih i predsedničkih izbora, o režimskim napadima na crkvene velikodostojnike, o tome kako srpska mafija vlada severnim Kosovom kao predstavnici Aleksandra Vučića na KiM, o tome kako se kradu izbori na Kosmetu i albanskoj opoziciji, kao i u o ruskoj, kineskoj i zapadnoj politici prema Srbiji i kosovskom pitanju.

„Patrijarh Irinej je iskoristio priliku u intervjuu za „Večernje novosti” da ponovi rečenicu u kojoj napominje da se ‘Vučić kao lav bori za Kosovo i Metohiju’, ponavljajući, u tom istom intervjuu, isto tako i jasno stavove Sinoda u kojima se kaže da nema pregovara u vezi podele KiM i razgraničenja Srbije i Kosmeta, pošto je potpuno jasno da je Kosmet teritorija južne srpske države i rodno mesto Srpske pravoslavne Crkve. Međutim, činjenica je da je ta ponovljena izjava, po mom dubokom uverenju, napravila štetu. Nek mi oprosti Bog što na takav način to moram da kažem ali ta izjava zbunjuje javnost, stiče se utisak da zaista SPC, i pre svega patrijarh Irinej, podržavaju Vučića u očiglednoj izdaji Kosova i Metohije. Ne može se reći ‘da se Vučić bori kao lav za KiM’, i za život Srba na prostoru Kosova i Metohije, ili za našu Crkvu na prostoru južne srpske pokrajine, ukoliko on poslednjih meseci, a toga smo svi svesni, javno izneo šta je njegov stav po pitanju Kosmeta – da treba da se odreknemo mitova, da pogledamo, kako on kaže’ realnosti i istini u oči’, da više nisu naši Kačanik i druga kosovska mesta, te da je potrebno zato uraditi neku vrstu razgraničenja sa Kosovom radi razgraničenja sa Albancima, odnosno da se napravi nova srpsko-albanska granica u dogovoru sa Hašimom Tačijem”, istakao je Ristić u emisiji.

- Medijska cenzura je naročito izražena na Kosovu, ono što mogu da čuju na režimskim TV stanicama, ali i na TV Most sa sedištom u Zvečanu. Novinari su bivši RTS-ovci koji primaju plate od države Srbije, trebalo bi da se ponašaju kao deo nacionalne kuće, ali su servis SNS oni su prenosili spot sa metom na Ivanoviću. Pored takve blokade ljudima je potpuno jasno o čemu se radi, pa i kad je u pitanju napad na vladiku Teodosija i igumana Savu iz Dečana. Narod to vidi ali ćuti, isti narod koji je bio spreman pre dolaska SNS da se iskreno bori za taj prostor. Danas ćute zastrašeni zbog neverovatne prisile koja se vrši. Uplašeni su za sopstvenu bezbednost ne sa albanske strane već od kriminalaca instruiranih od vlasti u Beogradu. Svi znaju ko su ti ljudi to zna i Vučić, rekao je Ristić.

A šta je još pričao pogledajte.

Pročitajte OVDE šta je rekla Milena Ivanović o napadima na nju.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA