Najnovije

CEO SVET NAM SE SMEJE! Javašluk na Koridoru 11! Velika sramota - ponovo radimo izgrađeni autoput!

Nikada više ne sme da se desi ovakav javašluk da moramo ponovo da radimo već izgrađen auto-put koji je plaćen 100 miliona dolara, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, prilikom obilaska deonice auto-puta Ub-Lajkovac na Koridoru 11, koja je završena 2014, ali je, zbog mnogobrojnih oštećenja, morala ponovo da se gradi.

Zorana Mihajlović (Foto: Jutjub)

- Vlada Srbije nema para za bacanje, krivci za ovo moraju da odgovaraju. Presedan je u modernom građevinarstvu da se nov auto-put radi iznova. Ovde smo i da pokažemo građanima Srbije kako su neki prethodni radili i koliko nas to košta. Put koji je trebalo samo da održavamo, mi smo prinuđeni da gradimo iz početka. Da nam se to više nikada ne desi - izjavila je i zahvalila srpskim i kineskim kompanijama i radnicima koji rade danonoćno kako bi popravili loše izgrađen auto-put.

Mihajlovićeva je zapretila da Vlada Srbije neće tolerisati nikakve greške na drumskim i železničkim infrastrukturnim projektima i dodala da je cilj da do kraja godine bude puštena u saobraćaj cela deonica od Obrenovca do Čačka.

Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije slaže se da je gradnja tog "auto-puta iz njive u njivu" - kako je prozvan jer, kada je završen, ostale deonice nisu bile izgrađene - pravi primer javašluka, ali ne i presedan u gradnji srpskih puteva.

- Taj put iz njive u njivu Ub-Lajkovac rađen je iz razloga političkog marketinga, da se nešto uradi, a očigledno da ima dosta propusta i da se to treba sanirati kako valja, jer ako se bude opet šminkao auto-put, a ne sanira se kako treba, imaćemo veliki problem. A što se tiče javašluka, bilo je toga i ranije i ima i dalje, to je fakat. Još gore je što ceo koridor gradi 520 firmi pa se tu ne zna ni ko pije ni ko plaća - ističe Rodić, podsećajući na obrušavanje bedema na Koridoru 10, maratonsku gradnju Žeželjevog mosta…

Inače, u obilasku ponovnih radova na spornoj deonici sa ministarkom su bili Zoran Babić, direktor "Koridora Srbije", kao i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang.

Mila Alečković o borbi za slobodarski život Srbije. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nadvožnjak na Koridoru 11

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA