Najnovije

Nova tema Laguninog književnog kluba i okupljanje ljubitelja pisane reči!

Lagunin književni klub je mesto okupljanja ljubitelja lepe književnosti, posle skoro 4 godine postojanja, u petak 2. novembra od 18 sati u knjižari Delfi SKC održaće se 45. put.

Foto-Laguna

Tema razgovora biće kultni roman DŽona Apdajka „Beži, Zeko, beži“, sa izuzetnim poznavaocima, dr Biljanom Dojčinović, profesorkom na Katedri za opštu književnost Filološkog fakulteta u Beogradu, i Vasom Pavkovićem, književnim kritičarem.

Nekada košarkaški as u srednjoj školi, Hari Zeka Angstrom je 1959. napunio 26 godina i zaposlen je kao demonstrator „magičnih kuhinjskih noževa“. Zarobljen u drugorazrednim životnim okolnostima, sa ženom alkoholičarkom i malim detetom, u kući prepunoj pepeljara i neopranih čaša, on je izgubio svaku nadu da bi stvari mogle da krenu nabolje. U jednom trenutku, impulsivno beži iz svog doma u Pensilvaniji u bezumnom pokušaju da se oslobodi svog osrednjeg života.

Apdajk čitaoce izvodi iz ušuškanosti srednje klase u Americi krajem pedesetih godina i uvodi ih u svet želje, neprilagođenosti, zebnje i traganja za nečim neizrecivim.

Roman „Beži, Zeko, beži“ dobitnik je Pulicerove nagrade.

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA