Najnovije

IZRAEL IZAZIVA: Možemo da pobedimo S-300 u Siriji! Evo i kako!

Izraelski zvaničnik je u sredu rekao da izraelske vazduhoplovne jedinice definitivno mogu da unište rakete S-300 koje su nedavno dopremljene u Siriju iz Rusije.

S-300 (Foto: Jutjub)

"Operativne sposobnosti vazduhoplovnih snaga su takve da one (S-300) baterije stvarno ne ograničavaju sposobnosti vazduhoplovstva da deluju", rekao je ministar za regionalnu saradnju Tači Hanegbi.

Podsetivši na F-35 bombardere koji je Izrael nedavno dobio iz SAD, Hanegbi je rekao: "Znate da imamo "nevidljive" borce, najbolje avione na svetu. Ovi nisu ni u stanju da ih otkriju."

"Već smo bili prisiljeni, pre nekoliko meseci, da uništimo sirijske sisteme i nadam se da nas neće izazvati u budućnosti", Hanegbi je komentarisao ono što se može smatrati i prikrivenom pretnjom i najavom preduzimanja akcije protiv S-300 sistema.

Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman nedavno je rekao da će izraelski vojni avioni izvršiti svoje napade na položaje u Siriji uprkos činjenici da sirijska vojska sada poseduje sistem S-300.

24. septembra ruski ministar odbrane Sergej Šojgu doneo je odluku o snabdevanju Sirije S-300 sistemima kako bi pojačao snage sirijske vazdušne odbrane nakon pada aviona "Il-20".

Pročitajte OVDE šta je Pentagon izjavio povodom slanja S-300 u Siriju.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zašto Izrael ipak treba da se plaši s-300?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA