Najnovije

Siniša Kovačević i Godine vrana: O fenomenu rata

Roman prvenac jednog od naših najplodnijih dramskih pisaca Siniše Kovačevića “Godine vrana” imao je u utorak novosadsku promociju u zdanju Matice srpske, na kojoj su, osim autora, govorili književnik Franja Petrinović i Manojlo Vukotić, vlasnik Izdavačke kuće “Vukotić medija”.

Siniša Kovačević (Foto: Jutjub)

- On koji je već podizao “Zečji nasip”, podnosio raport Milanu Nediću, svađao se čak i sa Svetim Savom, nije mogao da odoli tom virusu - seo je i napisao ovaj roman u koji je uklesao sliku Beograda od pre jednog veka - kazao je Vukotić.

Istakavši da je Beograd u vreme Velikog rata bio grad udovica ili kandidatkinja za udovice, književnik Franja Petrinović rekao je da je preko glavnih junaka iz porodice Rajić i stvarnih aktera poput vojvode Petra Bojovića, pesnika Milana Rakića i Arčibalda Rajsa, Kovačević dao veliki doprinos srpskoj prozi.

- Rat je neverovatan fenomen - nabode vas na rogove, izujeda očnjacima ili izudara zadnjim nogama i ne završava se potpisivanjem primirja - kazao je Kovačević, i dodao da će i posle primirja, “neko nositi crninu i jecati noću, neko će poginuti od nekog razbojnika koji rat smatra boljim od mira, a profiteri će zidati kuće u najboljim delovima grada… – rekao je Petrinović.

 

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA