Najnovije

PUTIN PODRŽAO EVROPU: Dolazi vreme multipolarnog sveta

Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom proslave Dana primirija u Prvom svetskom ratu u Parizu odgovarao na pitanja novinara i izneo svoje mišljenje o dešavanjima u Evropi.

Putin (Foto: RIA Novosti)

Ruski lider je prokomentarisao inicijativu francuskog predsednika Emanuela Makrona o stvaranju zajednilke evropske vojske i rekao je da je želja EU da sačuva svoju bezbednost sopstvenim oružanim snagama razumljiva i prirodna.

'’Što se tiče alternativnih oružanih snaga, evropskih, to nije nova ideja, samo ju je predsednik Makron reanimirao, a o tome mi je još govorio i nekadašnji predsednik francuske Žak Širak, ali su takve ideje postojale i pre njega. U principu, Evropa je moćna ekonomska tvorevina, moćni ekonomski savez, i to je sasvim prirodno što žele da budu nezavisni, dovoljni sami sebi i suvereni u sferi odbrane i bezbednosti'’, rekao je Putin.

On je naglasio da je to pozitivan proces sa tačke gledišta učvršćivanja multipolarnog sveta.

Što se tiče SAD, Putin je izjavio da se Moskva nada da će obnoviti u potpunosti pregovarački proces sa Vašingtonom i podseća da Rusija gleda da ne izvodi masovne vojne vežbe u blizini granica članica NATO alijanse.

Šokantnu izjavu američkog ambasadora možete pročitati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Putin i drugi predsednici u Parizu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA